Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, bardzo mocna herbata. [4]
Piana: Jasnobeżowa o mało zwartej konsystencji. Niewysoka, utrzymuje się stosunkowo krótko i pozostawia niewiele śladów na ściankach szklanki. [4]
Zapach: Słodowe z dominacją karmelu i górnofermantacyjnych owocowych aromatów. Chmiel obecny raczej w tle. [4]
Smak: Bardzo przyjemne piwo w wyspiarskim stylu. Stonowane i zbalansowane, jest dobrą odskocznią od wszechobecnych piw chmielonych amerykańskimi odmianami chmielu. W smaku podobnie jak w zapachu dominuje słód oraz owocowe posmaki przełamane nieco delikatniejszą niż w aromacie karmelowością. Goryczka średnia, taka w bitterowym stylu, ostra, lekko ściągająca. [4]
Wysycenie: Średnie, mogłoby być nieco niższe. [4]
Opakowanie: Trudno coś o nim konkretnego powiedzieć. Po prostu jest w stylu Pinty. Jeśli komuś się podoba całą linia ich etykiet to i ta przypadnie mu do gustu. Standardowo na plus należy podkreślić zamieszczeniu wielu interesujących i potrzebnych informacji na etykiecie. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4]
Kolor: Miedziany, bardzo mocna herbata. [4]
Piana: Jasnobeżowa o mało zwartej konsystencji. Niewysoka, utrzymuje się stosunkowo krótko i pozostawia niewiele śladów na ściankach szklanki. [4]
Zapach: Słodowe z dominacją karmelu i górnofermantacyjnych owocowych aromatów. Chmiel obecny raczej w tle. [4]
Smak: Bardzo przyjemne piwo w wyspiarskim stylu. Stonowane i zbalansowane, jest dobrą odskocznią od wszechobecnych piw chmielonych amerykańskimi odmianami chmielu. W smaku podobnie jak w zapachu dominuje słód oraz owocowe posmaki przełamane nieco delikatniejszą niż w aromacie karmelowością. Goryczka średnia, taka w bitterowym stylu, ostra, lekko ściągająca. [4]
Wysycenie: Średnie, mogłoby być nieco niższe. [4]
Opakowanie: Trudno coś o nim konkretnego powiedzieć. Po prostu jest w stylu Pinty. Jeśli komuś się podoba całą linia ich etykiet to i ta przypadnie mu do gustu. Standardowo na plus należy podkreślić zamieszczeniu wielu interesujących i potrzebnych informacji na etykiecie. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4]
Comment