Jak kolega powyżej, uważam że niedopuszczalne jest wypuszczanie tak wadliwego piwa na rynek! Przecież my za to płacimy pieniądze! Oni tego piwa nie rozdają za darmo, a nawet jeśli, to chyba jakaś moralność, etyka powinna obowiązywać i taki SYF nie powinien trafić na półki sklepowe! Ja wszystko rozumiem, że może nie wyjść, że coś się spapra, że gdzieś ktoś coś zawali, ale powinna byś w browarze jakaś kontrola jakości. Każda podejrzana warka powinna trafiać do kanału. Strata będzie duża ale jeszcze większa strata powstanie gdy cała masa ludzi kupi za niemałe pieniądze takie piwo i mocno zrazi się do browaru, być może już nigdy nic z jego produktów nie kupując. Ale do tego trzeba mieć trochę wyobraźni i myśleć perspektywicznie, a nie jak to w tym pięknym kraju nad Wisłą, lać byle co do butelek, wmawiać "ciemnocie" że to tak ma być, udawać że się nie wie o co chodzi i jazda do przodu. Jakoś tam będzie! Ciemna DUPA będzie za przeproszeniem. Już o uczciwości wobec konsumenta nie wspomnę.
Lwówek, Lwówek Wiedeński
Collapse
X
-
No a jak zakażenie rowninęło się po opuszcczeniu przez piwa browaru? Jedyne co wtedy można to stowerdzić fakt i uważać na przyszłość. Piwo zepsute to nie ejst dobra wiadomość, ale też w browarach Lwówek-Ciechan nie jest to codzienność, ino wypadek przy pracy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNo a jak zakażenie rowninęło się po opuszcczeniu przez piwa browaru? Jedyne co wtedy można to stowerdzić fakt i uważać na przyszłość. Piwo zepsute to nie ejst dobra wiadomość, ale też w browarach Lwówek-Ciechan nie jest to codzienność, ino wypadek przy pracy.
Comment
-
-
Dobrze, że ostrzegacie nas na forum, ale należałoby też powiadomić bezpośrednio browar. Myślę, że akurat w tym przypadku zgłaszający może liczyć na szybką reakcję i miło się zaskoczyć.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Wydaje mi się, że jeżeli nie jest się w stanie zapanować nad swoim produktem, bo jest, jak to już kiedyś zostałem pouczony przez kogoś z Ciechana, nieutrwalony i naturalny to może lepiej go jednak utrwalić. Sensorycznie nie sądzę żeby były jakieś duże różnice, a na pewno zmniejszy się ilość przykrych niespodzianek i rozczarowań.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNie chcę bronić tu nikogo, ale gdybym po jednym kwasie obrażał się na browar to do picia zostałaby tylko Pinta i ALebrowar
Comment
-
-
A za błędy ortograficzne nie łaska?
Pij Tyskie. Im się nie zdarzają wpadki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziA za błędy ortograficzne nie łaska?
Pij Tyskie. Im się nie zdarzają wpadki.
Ponadto pozwol ze sam zadecyduje co będę pic o rade cie nie prosilem.
Comment
-
-
Piłem kilkanaście dni wstecz, żyję, gastroabfazy nie odnotowałem. Aż z wrażenia dziś sobie do testu zakupię flaszkę w Drinkhali.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Po emailu, który skierowałem do browarów Lwówek odpowiedź dostałem od razu następnego dnia. Odpisał mi Pan Grzegorz Piwowar. Browar przeprosił za zaistniałą sytuację i za wpadkę, która powstała. Zarzuciłem im, że wypuszczają świadomie kwaśne piwo oto odpowiedź:
"Mimo wszystko zamierzam bronić się przed zarzutem jakoby browar świadomie wypuszczał skwaśniałe piwo na rynek. Piwo wychodzi od nas najpóźniej 5 dni po rozlewie - ze względu na krótki termin przydatności jest to ważne dla handlowców. W momencie opuszczania zakładu nie było podstaw, by sądzić, że będzie coś nie tak z trwałością piwa. Zresztą sygnał od Pana jest pierwszym, który dotarł do nas od klientów."
I po dalszych argumentacjach i korespondencją z Panem Grzegorzem wierze w to, że tak jest jak pisze. Widać, że browar stara się dbać o jakość i zależy mu na kliencie indywidualnym. Browar zaprosił mnie bym odwiedził ich i przyjrzał się produkcji piwa. Zaproszenia nie mogłem przyjąć bo za daleko mieszkam. Dziś przyjechał do mnie kurier z piwami od Lwówka jestem mile zaskoczony takim podejściem. Zresztą zawsze piwo od Lwówka mi smakowało i na kwas nie trafiałem.
Zapewnienia:
" Ze swojej strony obiecuję, że dołożę wszelkich starań, by tego typu sytuacja ponownie nie wystąpiła."
Ja w nie wierze, bo widać pasje w browaru Lwówek zresztą wystarczy posłuchać Pana Marka Jakubiaka jak mówi o tym wszystkim. Zdarzyło się z Wiedeńskim jak zdarzyło patrząc na podejście browaru więcej się zdarzyć nie powinno.
Comment
-
-
No, czyli stało się tak jak sądziłem - jest miło
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Bogaty nie jestem. Czytajac ten watek - przez najblizsze pol roku nie mam zamiaru wydawac ciezko zarobionych pieniedzy, zeby sprawdzic czy "Lwowek Wiedenski" smakuje jak powinien lub czy zalatuje kiszona kapusta..."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
Comment