Pijane piwo... hehehe wiem miało być pijalne!
Lwówek, Lwówek Wiedeński
Collapse
X
-
Lwówka Wiedeńskiego brakowało mi do skompletowania podstawowego pakietu piw z tego browaru. Dziś się udało. Niestety, nie jestem specjalnie zachwycony i raczej do niego nie wrócę. Piwo, jak dla mnie, bardzo przeciętne, dziwne słone posmaki kojarzyły mi się z Bockiem z Żywca. Oprócz tego tradycyjnie czuć żelazo i w zasadzie to tyle. Piłem małymi łykami i zupełnie bez przekonania - szczerze powiem, że trafiałem na lepsze piwa z półki mózgotrzepów, za 1,99. Warka do 18.08.2014 chyba niespecjalnie udana.Last edited by michael50; 2014-06-29, 14:01.
Comment
-
-
Piwo ma owocowe posmaki i taką "górniakową" słodowość - można pomyśleć, że to jakieś lekkie ale. Czuć w smaku taką przyjemną owocowość, niestety przegryzioną ostrym żelazem, jak z krwawiących dziąseł. Goryczka obecna, ale niekoniecznie z gatunku tych "szlachetnych". Niemniej pije się całkiem przyjemnie. Słodowość dosyć wysoka, bliska słodkości, przydałaby się mocniejsza, goryczkowa kontra.
Nie oceniam z ARTomatu, gdyż piwo przeterminowane o równe 2 miesiące. Oznach zepsucia brak.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, jasny brąz. [4.5]
Piana: Obfita. błyskawicznie opada do leciutkiej obrączki. Lecz i ta po chwili znika. [2]
Zapach: owocowo chmielowy. Lekko wyczuwalny alkohol. [4]
Smak: Wyraźna lekka goryczka. Długo pozostaje w ustach, bardzo smaczne. [4.5]
Wysycenie: Normalne i akuratne. Przyjemne nawet po dłuższym czasie. [4]
Opakowanie: Fajny kapsel z serii LWÓWEK. Etykieta też seryjna. Na kontrze wszystkie potrzebne informacje. [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo. Na pewno sięgnę po nie jeszcze nie raz.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Kolor: Bursztynowy,klarowny,ardzo przyjemny
Piana: kiepska,bardzo szybko znika,zostawiając tylko "obrączkę"
Zapach:Słodowy,przyjemny
Smak:Goryczka niezbyt silna,smak słodowy,piwo treściwe,dobre,aczkolwiek wracać nie mam szczególnej ochoty
Wysycenie: Średnie,piwo bardzo fajnie się pije
Opakowanie: Ładne,jak wszystkie piwa z Lwówka
Uwagi: Ciekawe,dobre piwo,jednak jak dla mnie jakieś takie przyciężkawe.
Moja ocena - 3.5
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany. [5]
Piana: Mizerna, niska i nietrwała. [2]
Zapach: Bardzo delikatny, trochę owocowy, trochę karmelowy. [3]
Smak: Bardzo delikatne i prawie bez smaku. Goryczka niska, słodowości mało, trochę wodniste. I znowu mam wrażenie, że trochę czuć górnofermentacyjne owoce. Piwo bez wad typu masło czy warzywka, bardzo łatwe w odbiorze - myślę, że może być dobrym piwem do przekonywania ludzi do ciekawszego niż "jasne pełne" piwa, których jednocześnie odrzucają amerykańskie chmiele, potężna goryczka czy belgi. [3]
Wysycenie: Wysokie, pasuje. [5]
Opakowanie: Ładne, jest wyeksponowany styl, bardzo czytelne, ale na kontrze można by się postarać o coś ciekawszego, niż reklama piwa. [3.5]
Uwagi: Dobre do w miarę bezrefleksyjnego popijania na imprezie czy w plenerze (do tego zresztą do tej pory mi służyło, chyba pierwszy raz kupiłem je do spokojnego wypicia - nie licząc kupienia go za 1 zł, kiedy było przeterminowane). Na pewno dużo lepsze od koncerniaków, spokojnie można pić jedno za drugim. Ale żeby rozkoszować się jakąś feerię smaków - to nie.
Moja ocena: [3.125]
Comment
-
-
Pomyślałem: "Kupię sobie wiedeńskiego lagera, akurat będzie smakował tak jak nalewany przez ówczesnego piwowara prosto z tanku", ale niestety srogo się zawiodłem.
Dotychczas myślałem, że piwo z tak wyraźnym octanem etylu to potrafię wyprodukować tylko w swoim domowym browarze. Niestety lager wiedeński z lwówka w tym wydaniu jest okropnie octanowy.
Skandaliczne jest to, że ktoś to w ogóle wypuścił z browaru.
Ostrzegam przed warką 10.05.15.Last edited by IvanH; 2015-03-12, 23:16.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboki,rdzawo-miedziany,przejrzysty z niewielką ilością drobinek. [5]
Piana: Beżowa,drobnoziarnista,trochę obkleja wnętrze szklanki,do końca w postaci obwódki z mgiełką...nie była zbyt trwała- mogło być lepiej. [3]
Zapach: Karmelowy,słodowy,nuty owocowe i lekko opiekane. [3]
Smak: Karmelu,ciemnych słodów,przypieczonego chleba,coś z suszonych owoców oraz taki charakterystyczny,lwówecki posmaczek. Goryczka była lekka,w niższych temperaturach jakby nieco wodniste. [3.5]
Wysycenie: Wysokie,dotrwało do końca. [5]
Opakowanie: Firmowe,zwrotne z etykietami w stylu innych Lwówków...na kontrze reklama "Ciechanów",podany skład i ekstrakt. Kapsel jest firmowy. [3.5]
Uwagi: Warka do 28.09.2015,wypite 25.09'15. Dobry,lekki półciemniak bez metalicznych posmaków,przypomina piwa marcowe. Ostatni raz piłem to piwo jeszcze w starej szacie graficznej,wtedy również mi smakowało.
Moja ocena: [3.425]
Comment
-
Comment