Lwówek, Lwówek Wiedeński

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

Pijane piwo... hehehe wiem miało być pijalne!

Comment

• michael50
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.06
      • 325

Lwówka Wiedeńskiego brakowało mi do skompletowania podstawowego pakietu piw z tego browaru. Dziś się udało. Niestety, nie jestem specjalnie zachwycony i raczej do niego nie wrócę. Piwo, jak dla mnie, bardzo przeciętne, dziwne słone posmaki kojarzyły mi się z Bockiem z Żywca. Oprócz tego tradycyjnie czuć żelazo i w zasadzie to tyle. Piłem małymi łykami i zupełnie bez przekonania - szczerze powiem, że trafiałem na lepsze piwa z półki mózgotrzepów, za 1,99. Warka do 18.08.2014 chyba niespecjalnie udana.
      Last edited by michael50; 2014-06-29, 14:01.

Comment

• WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

Piwo ma owocowe posmaki i taką "górniakową" słodowość - można pomyśleć, że to jakieś lekkie ale. Czuć w smaku taką przyjemną owocowość, niestety przegryzioną ostrym żelazem, jak z krwawiących dziąseł. Goryczka obecna, ale niekoniecznie z gatunku tych "szlachetnych". Niemniej pije się całkiem przyjemnie. Słodowość dosyć wysoka, bliska słodkości, przydałaby się mocniejsza, goryczkowa kontra.

Nie oceniam z ARTomatu, gdyż piwo przeterminowane o równe 2 miesiące. Oznach zepsucia brak.

Comment

• hajnowka
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.04
          • 16

Warka 19.10.14 - rozpuszczalnik w zapachu, w smaku jakieś mało wyraziste, brakuje charakterystycznego posmak chmielu, puste ....

Comment

• kotstan
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.09
            • 28

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn, jasny brąz. [4.5]
            Piana: Obfita. błyskawicznie opada do leciutkiej obrączki. Lecz i ta po chwili znika. [2]
            Zapach: owocowo chmielowy. Lekko wyczuwalny alkohol. [4]
            Smak: Wyraźna lekka goryczka. Długo pozostaje w ustach, bardzo smaczne. [4.5]
            Wysycenie: Normalne i akuratne. Przyjemne nawet po dłuższym czasie. [4]
            Opakowanie: Fajny kapsel z serii LWÓWEK. Etykieta też seryjna. Na kontrze wszystkie potrzebne informacje. [4.5]
            Uwagi: Bardzo smaczne piwo. Na pewno sięgnę po nie jeszcze nie raz.

Moja ocena: [4.05]

Comment

• Toke
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2014.09
              • 22

Kolor: Bursztynowy,klarowny,ardzo przyjemny
              Piana: kiepska,bardzo szybko znika,zostawiając tylko "obrączkę"
              Zapach:Słodowy,przyjemny
              Smak:Goryczka niezbyt silna,smak słodowy,piwo treściwe,dobre,aczkolwiek wracać nie mam szczególnej ochoty
              Wysycenie: Średnie,piwo bardzo fajnie się pije
              Opakowanie: Ładne,jak wszystkie piwa z Lwówka
              Uwagi: Ciekawe,dobre piwo,jednak jak dla mnie jakieś takie przyciężkawe.
              Moja ocena - 3.5

Comment

• WojciechT
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2546

Ocena z ARTomatu

Kolor: Herbaciany. [5]
                Piana: Mizerna, niska i nietrwała. [2]
                Zapach: Bardzo delikatny, trochę owocowy, trochę karmelowy. [3]
                Smak: Bardzo delikatne i prawie bez smaku. Goryczka niska, słodowości mało, trochę wodniste. I znowu mam wrażenie, że trochę czuć górnofermentacyjne owoce. Piwo bez wad typu masło czy warzywka, bardzo łatwe w odbiorze - myślę, że może być dobrym piwem do przekonywania ludzi do ciekawszego niż "jasne pełne" piwa, których jednocześnie odrzucają amerykańskie chmiele, potężna goryczka czy belgi. [3]
                Wysycenie: Wysokie, pasuje. [5]
                Opakowanie: Ładne, jest wyeksponowany styl, bardzo czytelne, ale na kontrze można by się postarać o coś ciekawszego, niż reklama piwa. [3.5]
                Uwagi: Dobre do w miarę bezrefleksyjnego popijania na imprezie czy w plenerze (do tego zresztą do tej pory mi służyło, chyba pierwszy raz kupiłem je do spokojnego wypicia - nie licząc kupienia go za 1 zł, kiedy było przeterminowane). Na pewno dużo lepsze od koncerniaków, spokojnie można pić jedno za drugim. Ale żeby rozkoszować się jakąś feerię smaków - to nie.

Moja ocena: [3.125]

Comment

• IvanH
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2007.06
                  • 63

Pomyślałem: "Kupię sobie wiedeńskiego lagera, akurat będzie smakował tak jak nalewany przez ówczesnego piwowara prosto z tanku", ale niestety srogo się zawiodłem.

Dotychczas myślałem, że piwo z tak wyraźnym octanem etylu to potrafię wyprodukować tylko w swoim domowym browarze. Niestety lager wiedeński z lwówka w tym wydaniu jest okropnie octanowy.
                  Skandaliczne jest to, że ktoś to w ogóle wypuścił z browaru.

Ostrzegam przed warką 10.05.15.
                  Last edited by IvanH; 2015-03-12, 23:16.

Comment

• Pivotal
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.05
                    • 671

Ocena z ARTomatu

Kolor: Głęboki,rdzawo-miedziany,przejrzysty z niewielką ilością drobinek. [5]
                    Piana: Beżowa,drobnoziarnista,trochę obkleja wnętrze szklanki,do końca w postaci obwódki z mgiełką...nie była zbyt trwała- mogło być lepiej. [3]
                    Zapach: Karmelowy,słodowy,nuty owocowe i lekko opiekane. [3]
                    Smak: Karmelu,ciemnych słodów,przypieczonego chleba,coś z suszonych owoców oraz taki charakterystyczny,lwówecki posmaczek. Goryczka była lekka,w niższych temperaturach jakby nieco wodniste. [3.5]
                    Wysycenie: Wysokie,dotrwało do końca. [5]
                    Opakowanie: Firmowe,zwrotne z etykietami w stylu innych Lwówków...na kontrze reklama "Ciechanów",podany skład i ekstrakt. Kapsel jest firmowy. [3.5]
                    Uwagi: Warka do 28.09.2015,wypite 25.09'15. Dobry,lekki półciemniak bez metalicznych posmaków,przypomina piwa marcowe. Ostatni raz piłem to piwo jeszcze w starej szacie graficznej,wtedy również mi smakowało.

Moja ocena: [3.425]

Comment

Przetwarzanie...
                    X