Piwo gotowe do oceny
Czarnków, Gniewosz Wiśnia
Collapse
X
-
Czarnków, Gniewosz Wiśnia
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny, piwny, nie kojarzy się z wiśnią, więc nieco zaskakujący, ale ładny. [4.5]
Piana: Nikła i szybko znika. [2]
Zapach: Niezbyt intensywny. Ni to piwo, ni to wiśnia. [2.5]
Smak: Od piw smakowych owocowych oczekuję czegoś słodszego. Dla mnie zbyt goryczkowe i zbyt mało wiśniowe. [3]
Wysycenie: Mogłoby być większe. [3]
Opakowanie: Butelka 0,33 jak od lemoniady. Minimalistyczna, ale ładna naklejka. Wszystkie potrzebne dane są. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [2.85]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowo-herbaciany, czyli taki jakby wlać sok wiśniowy do jasnego piwa. [3]
Piana: Marna niemożliwie. Praktycznie nie istnieje. [1.5]
Zapach: Wiśnia i trochę słodyczy, coś jakby czekolada. Piwa nie czuć. [3]
Smak: Słodki. Na pierwszym planie smak syropu wiśniowego, w tle piwo i lekka mineralność. Gdyby dołożyć kwaskowości a ująć słodyczy byłoby ok, a tak jest tylko nieźle. [3.5]
Wysycenie: W porządku. Fanie się pije, ale piany nie utrzymuje. [4]
Opakowanie: Buteleczka 0,33l o dziwnym kształcie. Etykieta dość prosta, trochę za bardzo kojarzy się z jabolem. Skład i info o parametrach podane. Minus za goły kapsel. [4]
Uwagi: Ujdzie, ale grapefruit lepszy.
Moja ocena: [3.15]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Strasznie mi waliło chemią.Ciężko było dopić do końca.Last edited by kiszot; 2012-06-06, 23:48.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, bardzo ładny. [5]
Piana: Średnia, szybko opada. Zostaje cienki półksiężyc, niemal nic nie osadza się na ściankach. [2.5]
Zapach: Lekka nuta wiśniowa, lekka słodowa. Całość w miarę znośna, nie zalatuje chemią. [3.5]
Smak: Brak słodyczy, co już na wstępie jest plusem. Spora goryczka, fajne nuty ziarnnisto-karmelowe, kojarzące się z czeskimi polotmavymi. Wiśnia słaba, trzyma się w tle. Ciekawe podejście. [4.5]
Wysycenie: Dobre. [4.5]
Opakowanie: Butelka ma ciekawy kształt, ale nie podoba mi się to, że zastąpiła tradycyjny bączek, a poza tym jest obrzydliwie cienkościenna.
Sama etykieta bez gustu i smaku, zrobiona tandetnie i na szybko. [2]
Uwagi: Pite 25 czerwca 2012 r.
Polotmave lekko aromatyzowane... Ciekawa kombinacja.
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: kolor ciemnej herbaty, jest ok [5]
Piana: podobnie jak w winnych piwach browaru, mierna, szybko opada do paru bąbelków wokół szkła, bezowa [2]
Zapach: słaby ale przyjemne, mieszanka pszeniczny z wisnią w tle [4]
Smak: w smaku podobnie jak w zapachu dominuje pszenicznośc piwa z lekką NATURALNĄ wiśniową nutą, oba smaki są dobrze skomponowane, daleko w tle lekka goryczka [4]
Wysycenie: minimalnie za duże [4.5]
Opakowanie: dziwna troche aptekarska buteleczka, etykieta jest ok, biały kapsel, ogólnie wrażenie niezłe [4]
Uwagi: Warte spróbowania piwo smakowe, jak takich nie lubię to ten produkt jest naprawdę wart sięgnięcia
Moja ocena: [3.875]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy z rubinowymi przebłyskami, ładny. [5]
Piana: Słaba. Niemal natychmiast znika do pierścienia i strzępków. [2.5]
Zapach: Ładny, wiśniowo-karmelowy, wydaje się w miarę naturalny. Po ogrzaniu staje się słodszy, nieco czekoladowy w tle. [4]
Smak: Początek lekko słodki, wiśniowo-palony. W finiszu do paloności dochodzi całkiem mocna, nieco ziołowa goryczka, która zostawia wytrawny finisz. Smakowało. [4.5]
Wysycenie: Średnie, później brakuje. [3.5]
Opakowanie: Żółta etykieta tym razem z wiśniami, na niej podane parametry i skład. Kapsel golas. [3]
Uwagi: Oceniane w kategorii aromatyzowane. Myślę, że z 3 smakowych Gniewoszy ten jest najlepszy.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Zapach przyjemny, piwny aromat okryty wiśnią. Smak również bardziej piwny niż się spodziewałem. Wyraźna goryczka miesza się z owocową słodyczą. Wysycenia jak na mój gust zbyt niskie. Bardzo pijalne a przy tym dość męskie jak na aromatyzowane piwo owocowe. Całość in plus.
Comment
-
Comment