Piwo gotowe do oceny
Krajan, [Dionizos] Siekierezada Ciemne
Collapse
X
-
Krajan, [Dionizos] Siekierezada Ciemne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Przypada mi niewątpliwy zaszczyt debiutu w recenzji , no to jedziemy :
Kolor – ciemnobursztynowy, klarowny.
Piana – beżowa, początkowo kilkucentymetrowa, drobnopęcherzykowa, stopniowo opada, by zaniknąć całkowicie, pozostawiając niewielkie ślady na szkle.
Zapach – karmelowo-owocowy.
Smak – słodki karmel, w finiszu lekkoowocowy, jak dla mnie zbyt słodki.
Wysycenie – niewielkie.
Ogółem – piwo poprawne, przywiezione przez brata z ostatniej peregrynacji bieszczadzkiej.
Poniżej zamieszczam fotkę :Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
-
-
To robi Gościszewo, od kilku miesięcy nie mogę się doprosić o zmianę browaru dla tego piwaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnorubinowy pod światło, przyjemny. [4.5]
Piana: Beżowa, dość anemiczna, na szczęście nie kłuje w oczy, bo szybko znika . [2.5]
Zapach: Dość silny zapach słodowy, powiew karmelu, daleko w tle ślad wanilii. [4]
Smak: Karmel i słód palony, jakiś dziwny śladowy posmak tłustawy, kojarzy mi się ze... smalcem??? Poza tym zbyt słodkie. [3]
Wysycenie: Średnie, dla słodkiego ciemniaka o woltażu 6% w sam raz. [4]
Opakowanie: Goły kapsel, siermiężna eta (powielacz? ), durny wierszyk. Kultowa nazwa i same Bieszczady zasługują co najmniej na estetyczne opakowanie "regionalnego" piwa. [2]
Uwagi: Dobry człowiek (Slavoy) przytaskał mi tę flachę na zlot. Muchas gracias .
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Od pół roku prosze o zmianę browaru na Gościszewo, to piwo robi Gościszewo, a nie Krajan, ile czasu mozna jeszcze czekać na korektę?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziOd pół roku prosze o zmianę browaru na Gościszewo, to piwo robi Gościszewo, a nie Krajan, ile czasu mozna jeszcze czekać na korektę?
Celem uzupełnienia zapodam autoreklamę napisaną przez Rafała na etykiecie:
Przychodząc tutaj nie liczcie na nic
Że spełnie Wasze sny
Że napcham Wam żołądki
Tak jak robi to wasza mama
Że schlej Was ulubionymi drinkami
Nic z tych rzeczy
Jestem szczery jak moja wiara
W nieistniejących bogów
Wiec nie dam Wam nic
Jedyną rzeczą jaka otrzymacie
To własne pragnienia, własne pożądania
Własna wizja świata
Jeśli nie rozbijecie się jak okret
O rafe Siekierezady
To znaczy, że wiara wasza
Silna w kruche istnienie
Nic nie polecam
Czyncie wybory sami
A to co wybierzecie
Tym sie kiedys wyrzygacie.
(błędy występujące w moim cytacie, pochodzą ze źródła, czyli tekstu na etykiecie).
Comment
-
-
Hmm, dziwne, jak byłem w knajpie to mnie poinformowano, że piwo biorą na zamówienie z Dionizosa. dziwna droga, Grybów-Radom-Cisna. Choć tu wszystko jest możliwe. Wcześniej nie słyszałem, żeby Grybów współpracował z DionizosemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lesnick Wyświetlenie odpowiedziNie dalej jak wczoraj rozmawiałem z właścicielem Siekierezady (knajpy) i Rafał mówi, ze zarówno jasne, jak i ciemne robi dla niego Grybów. Jak mi wytłumaczył, ma to sprawiać regionalność owych dwóch piwek.
Celem uzupełnienia zapodam autoreklamę napisaną przez Rafała na etykiecie:
Przychodząc tutaj nie liczcie na nic
Że spełnie Wasze sny
Że napcham Wam żołądki
Tak jak robi to wasza mama
Że schlej Was ulubionymi drinkami
Nic z tych rzeczy
Jestem szczery jak moja wiara
W nieistniejących bogów
Wiec nie dam Wam nic
Jedyną rzeczą jaka otrzymacie
To własne pragnienia, własne pożądania
Własna wizja świata
Jeśli nie rozbijecie się jak okret
O rafe Siekierezady
To znaczy, że wiara wasza
Silna w kruche istnienie
Nic nie polecam
Czyncie wybory sami
A to co wybierzecie
Tym sie kiedys wyrzygacie.
(błędy występujące w moim cytacie, pochodzą ze źródła, czyli tekstu na etykiecie).
Comment
-
-
[QUOTE=grybow;1087530]Oooooooo to Grybów warzy Tmave ???? Ciekawe, ciekawe..., a tak na powarznie to Siekierezada raz jest z Zodiaka(browar Dionizos) raz Grybowa (browar Świat Piw) a ciemny z Gościszewa (browar Dionizos) , ważne że interes się kręci
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziHmm, dziwne, jak byłem w knajpie to mnie poinformowano, że piwo biorą na zamówienie z Dionizosa. dziwna droga, Grybów-Radom-Cisna. Choć tu wszystko jest możliwe. Wcześniej nie słyszałem, żeby Grybów współpracował z Dionizosem
Co do Grybowa, to jak zapodałem w poprzednim poście, informacja od właściciela knajpki, zatem na mój rozum powinna być pewna.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brązowo-rubinowy, przejrzysty [3.5]
Piana: lekkie ecru, opada powoli ale zauważalnie, nie osadza sie na szkle [3]
Zapach: słabiutki, lekkie owoce, delikatne palone nutki, ale dosłownie minimalne [3]
Smak: dominuje słodycz okraszona lekko kawowo czy raczej kakaowym posmakiem z odrobinka gorzkiej czekolady, zdecydowanie dla mnie za słodkie i za wodniste [3.5]
Wysycenie: za duzo [3.5]
Opakowanie: oryginalna eta dla lokalu, ta prostota podoba mi się [3]
Uwagi: Piwo pite 7 miesięcy temu. Piwo jest z Gościszewa, nie z Krajana. Nie doczekawszy się odpowiedniego przypisania do browaru oceniam tu gdzie wszyscy, nie chcę mi się już kisić karteczek z opisem i zdjęć na pulpicie. Samo piwo do wypicia i zapomnienia
Moja ocena: [3.25]Last edited by becik; 2012-12-10, 21:30.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment