Piwo gotowe do oceny
Piwna, Pils
Collapse
X
-
Piwna, Pils
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno żółty, taki jak powinien być. Piwo całkowicie mętne. [4.5]
Piana: Biała, bardzo gęsta jak krem, bąbelki mikroskopijne aż ciężko je zauważyć. Przy podaniu na 3 cm, po trzecim łyku pozostał cienki kożuszek, obręcz i nieliczne plamy na ściankach. [3.5]
Zapach: Niezbyt przyjemny, stęchlizna rodem z piwnicy z nadpsutymi kartoflami, w tle przyjemniejsza drożdżowość. [2]
Smak: Smak na szczęście rekompensuje zapachowe niedogodności. Piwo treściwe, wyraźna chlebowość i słodowa zbożowość poparte wyraźną chmielową goryczką. Można się też doszukać ciut owocowości, a wszystkie te elementy smakowe ładnie się harmonizują. Dobry pils, taki jakiego oczekujemy w minibrowarze. [4.5]
Wysycenie: W górnej strefie normy ale może być. [4]
Opakowanie: Gruby, pękaty kufel 0,4 l z ciekawym firmowym logo, podkładka firmowa, czyli wszystko tak jak powinno być. [5]
Uwagi: Smaczne piwo, gdyby nie ten zapach... Nie wąchać przed spożyciem!
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, minimalnie mętny. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka, sztywna i trwała. [4.5]
Zapach: Słodowo-owocowy z chmielowym tłem, chyba nie do końca pilsowy... [4]
Smak: Łagodna goryczka na słodowej podbudowie. [4]
Wysycenie: na oko mnóstwo bąbelków, ale "na paszczę" średniowysokie. [4]
Opakowanie: Bączek z browarową nalepką, krawatko-banderolka (?) z oznaczeniem rodzaju piwa, goły kapsel. [4]
Uwagi: Ja w zasadzie lubię takie nieprzegoryczkowane pilsiki, czy też może jednak lagery...?
Siostra z urlopu w 3M przywiozła .
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko zmętnione złoto. [3.5]
Piana: Średnio wysoka, nietrwała, nie pozostaje na szkle. [3.5]
Zapach: Średnio przyjemny, piwnica, zgnilizna, mało intensywny, lekko słodowy. Bardzo odległa nuta chmielowa. [3]
Smak: Dużo lepiej. Fajna goryczka, trochę za ostra, ale chmielowa, nie zalega, ok. Świetna słodowość, bardzo chlebowa, lekko ziemista, niezwykle przyjemna. Chmielu trochę za mało, ale jest, owocowy. [4.5]
Wysycenie: Optymalne, przyjemnie się pije. [5]
Opakowanie: Pite w browarze. [5]
Uwagi: Fajne w smaku, słabe w aromacie.
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
Zmieniło się spory czas temu.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment