Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Starovar Tequila
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Starovar Tequila
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: prawie słomkowy, klarowny [3]
Piana: bardzo mierna, nawet wysoka zaraz po nalaniu, swoja oranżadkową konsystencja szybko opada do ...niczego, biała, średniopęcherzykowa [2]
Zapach: słód wymieszany ze sztucznym zapachem tequili z lekkim zapachem skórki cytryny [2.5]
Smak: dominuje dziwna gorycz, niby to tequila z sokiem cytryny ale czuć sztuczność która aż wykrzywia, goryczki piwnej/chmielowej nie czuję, rządzi sztuczność [2]
Wysycenie: zdecydowanie za duże [3]
Opakowanie: seryjna butelka Starovaru, zielona flaszka, sreberko na szyjce, srednio mi sie podoba [3.5]
Uwagi: Tragedia większa niż w Ciudad Juarez
Moja ocena: [2.35]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziSmak: dominuje dziwna gorycz, niby to tequila z sokiem cytryny ale czuć sztuczność która aż wykrzywia, goryczki piwnej/chmielowej nie czuję, rządzi sztuczność
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Dość jasne złoto. Do tequili lub aromatu tequilopodobnego pasowałoby raczej nasycone złoto. [3]
Piana: Średnia, szybko opada do marnych resztek. [2]
Zapach: Słabiutki. Jest nikła chemiczna nutka kojarząca się z tequilą, ale ledwo wyczuwalna. Piwo bazowe bez szczególnych wad, ale i bez zalet. [3]
Smak: Słodzik, nikła nuta tequili, lekko ścierowate piwo bazowe. [2.5]
Wysycenie: Zdecydowanie za wysokie. [3]
Opakowanie: Piwo aromatyzowane w zielonej butelce to pomysł dość kiepski. Etykieta sztampowa, kontra okropna. Dobrze chociaż, że obeszło się bez stereotypowego Meksykanina z wąsami. [3.5]
Uwagi: Pite 31 maja 2012 r.
Moja ocena: [2.725]
Comment
-
-
Straszna chemia o nijakim smaku.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment