Da się wypić, ale jakiegoś wielkiego szału. Piana pozostaje w postaci takiego kożucha. Wysycenie mogłoby być trochę większe. Piwo w sumie smaczniejsze niż taki koncerniak, cena też jest ok, więc czasami można kupić.
Łomża, Argus Naturalnie Mętny
Collapse
X
-
Ciekawe skąd ta zmiana. Może zabrakło im zizomeryzowanego ekstraktu chmielowego?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brudnożółty, mętnawy, mało zachęcający. [3]
Piana: Dość dobrze pieni się na początki, drobno i obficie, trwałość do poprawy. [4]
Zapach: Słodowy z metaliczną nutą plus chemiczne akcenty. [2.5]
Smak: Nijaki, mocno rozwodniony, słaba goryczka plus tępo chemiczno-metaliczne posmaki. [2]
Wysycenie: Dobre - najmocniejsza (obok piany) strona piwa. [4]
Opakowanie: Wytłaczana butelka z krawatką, kapsel dedykowany [3.5]
Uwagi: Kupione w Lidlu (bo jakże by inaczej). Zupełnie nieudane piwo, typowo dyskontowe. Raz i wystarczy.
Moja ocena: [2.6]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Lekko zbożowy zapach mnie zaskoczył. Smak nijaki, znośny. Delikatny kwasek miesza się z goryczką. Wysycenie troszkę za duże jak na mój gust. Biorąc pod uwagę cenę (1,90 w promocji) piwo naprawdę dobre. Fajnie, że wreszcie wpadli na pomysł wypuszczenia go w ciemnej butelce. Wcześniej zdarzały się skwaśniałe butelki.
Comment
-
-
No właśnie, nie wiem, czy to wpływ ciemnej butelki, ale piwo wydało mi się dużo lepsze niż kiedyś (piłem je jakoś tak rok temu). Cudo, to to nie jest, można jednak wypić bez wielkiego bólu i wydziwiania. Smak mało treściwy, ale odpowiedni na lato, lekko kwaskowaty. Wysycenie nie za mocne, ale dopasowane do reszty piwa. Piana jak na piwo za 1,9 pln całkiem chwacka , lekko oblepiająca szklankę. Ogólnie rzecz biorąc piwo do przeżycia, niekoniecznie jednak do częstego powtarzania
Comment
-
-
To piwo też jest od Łomży?
Może się skuszę, skoro jest teraz butelka antyskunks (no i nowe zdjęcie będzie )
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółto pomarańczowy. Mętny. [4.5]
Piana: Wysoka, biała, drobnopęcherzykowa. Niezbyt trwała. [4.5]
Zapach: Słód, zboża i coś owocowego. Mało przyjemny. [2.5]
Smak: Głównie zbożowość. Ledwo wyczuwalna goryczka. Lekko kwaśne. Smakuje jak niedorobiona hybryda eurolagera, przeniczniaka i hellesa (od zbóż). Łatwo się pije, bo jest nijakie. [3]
Wysycenie: Znikome, za niskie. [3.5]
Opakowanie: Dedykowana butelka, jedynie z krawatką. Słabo to wygląda. [2]
Uwagi:
Moja ocena: [3.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętny, żótło-złoty [4.5]
Piana: obfita, zbita , dobry laysing, redukuje się do firanki [4.5]
Zapach: słodowy, ubogi [2.5]
Smak: słodowy, kwaskowaty na końcu, czuć, że nie jest to 100% pszeniczniak,rozwodniony, czuje żelazo, goryczka leciutka [2]
Wysycenie: duże, dla za mocne [3.5]
Opakowanie: brak typowej etykiety i kontry, zamiast tego ładne wytłoczenia na butelce, mało informacji ze względu na krawatce. Ładny kapsel [4]
Uwagi: Piwo produkowane na Lidla.
Moja ocena: [2.725]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof_IPA Wyświetlenie odpowiedziSmak: s czuć, że nie jest to 100% pszeniczniak,rozwodniony,[2]
Pisze dość klarownie, że "zawiera dodatek słodu pszenicznego"Last edited by dlugas; 2014-10-02, 22:38.
Comment
-
Comment