Akurat w wicie chmielu jest jak na lekarstwo
Artezan, Wit
Collapse
X
-
Fajnie, że ta historia kończy się happy endem i że żyli długo i szczęśliwie i normalnie się wzruszyłem :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziFajnie, że ta historia kończy się happy endem i że żyli długo i szczęśliwie i normalnie się wzruszyłem :]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Właśnie wróciłem ze spotkania w Strefie-Piwa / Omercie, zakończonego właśnie witem. Po zmuleniu się ciężkimi i bardzo intensywnymi w smaku piwami, wit jest jak katharsis. Doskonałe piwo na zakończenie.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziAaa... w Lublinie, hmm... jest Artezan?
Ostatnia zmiana dokonana przez tomolek; 2012-10-18, 06:21.
Comment
-
-
7 zł w PiwoniiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
wit zakupiony w poznaniu na glogowskiej bardzo mnie zawiodl. wczesniej pilem wita w setce z kija i bylo chyba najlepszym piwem w tym gatunku jakie pilem. a tu ani nie ma aromatu piany prawie zero, w smaku ogolnie takie nijakie. jak inne piwo. i do tego 8 zlotych za butelke. co jak co ale za wita w setce dalbym nawet 15 a kosztowal mnie 10.
kto za tym spiskiem stoi?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko zmętniony , jasny, odpowiednia. [5]
Piana: Ładna, początkowo wysoka, szybko opada. [4.5]
Zapach: Zapach przypomina mi Blanche de Bruxelles. Rześki, cytrusowo-przeniczny. Bardzo fajny. [5]
Smak: Smak mnie zaskoczył. Nie spodziewałem się tak dobrego Wita uwarzonego w Polsce. Najlepszy polski Wit. Lekkie, owocowe, delikatna kolendra, bardzo rześkie. Fantastyczny wit. [5]
Wysycenie: Odpowiednie. [5]
Opakowanie: Etykieta trochę nudna, ale generalnie wszystkie informacje o piwie są. [3.5]
Uwagi: Najlepszy Polski wit. Bije na głowę Lady Blanche i Viva la Vita. Bardzo lekki, rześki, cytrusowy - z belgijskich odpowiedników przypomina mi Blanche de Brussel.
Moja ocena: [4.875]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nynek Wyświetlenie odpowiedziWarka 21.12.2012 to straszna apteka. Odradzam. Szkoda, bo pierwszy butelkowy wypust był pyszny.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaKr Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Najlepszy Polski wit. Bije na głowę Lady Blanche i Viva la Vita. Bardzo lekki, rześki, cytrusowy - z belgijskich odpowiedników przypomina mi Blanche de Brussel.
Comment
-
Comment