Artezan, Dubbel

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny brąz, pod światło miedziany, opalizujący. [5]
    Piana: Średnio wysoka, szybko opada do cienkiej warstwy, nie osadza się na ściankach. [2.5]
    Zapach: Alkohol, owoce, czerwone wino, rodzynki, lukrecja. Za mało tu jednak wszystkiego jak na dubbla. [3.5]
    Smak: Wyraźny kwasek. Są owoce, są nuty winne i alkohol, ale całość smakuje bardziej jak mocne oud bruin niż jak dubbel, jest zdecydowanie za kwaśna jak na ten styl. [2]
    Wysycenie: Bardzo wysokie. [3]
    Opakowanie: [5]
    Uwagi: Pite 19 stycznia z beczki w Piwotece Narodowej.

Szkoda, że muszę wystawić Artezanowi niską ocenę, ale po prostu ani nie jest to dubbel, ani piwo nie jest szczególnie smaczne. Mam nadzieję, że nikt mi nic nie zasadzi.

Moja ocena: [2.925]

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

Ocena z ARTomatu

Kolor: Rubinowy, klarowny. [5]
      Piana: Zaraz po nalaniu drobna, średnioobfita. Zbyt szybko zanika do cienkiej warstwy. [3]
      Zapach: Słabo wyczuwalny, słodowo-owocowy. [3.5]
      Smak: Początkowo całkiem przyjemna owocowość ale wkrótce przytłoczona zostaje słodkawym posmakiem. Brak treściwości jak na 17° Blg ale dzięki temu pije się dość lekko. [3.5]
      Wysycenie: Niewysokie, skłania do szybkiego wypicia. [4]
      Opakowanie: Zażyczyłem sobie podanie w grubym, charakterystycznym dla ejla szkle więc nie narzekam. Podkładek brak. [3.5]
      Uwagi: Ten dubbel to specjalna wersja warzona dla warszawskiego lokalu Kraken. Chłopaki z Artezana są raczej niezadowoleni z tego piwa, ale Kraken takie właśnie chce. Skoro klient zamawia to czemu nie...

Moja ocena: [3.55]
      Attached Files
      Last edited by docent; 2013-02-15, 08:33.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
        [(...)Brak treściwości jak na 17° Blg (...)
        Czyli przy takiej różnicy plato, jest to raczej nowe piwo niż kontynuacja i dopracowywanie dotąd znanego Dubbla.

Comment

• docent
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
          Czyli przy takiej różnicy plato, jest to raczej nowe piwo niż kontynuacja i dopracowywanie dotąd znanego Dubbla.
          Podobna sytuacja odnośnie zmiany parametrów miała miejsce w przypadku Klasztornego z Hausta. Sprawa zakończyła się aktualizacją parametrów a nie wprowadzeniem nowego piwa...
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Oczywiście. Moja uwaga była raczej w kontekście smaku niż propozycji tworzenia nowego wątku.

A precyzując: wiadomo czy Dubbel znika i zostanie wyłącznie w Kraken? Czy też może wersja krakenowa będzie dostępna dla innych lokali?

Comment

• docent
              • 2002.10
              • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi

A precyzując: wiadomo czy Dubbel znika i zostanie wyłącznie w Kraken? Czy też może wersja krakenowa będzie dostępna dla innych lokali?
              To piwo warzone jest na życzenie Krakena i tylko dla niego. Nie ma planów szerszej reaktywacji tego piwa.

Comment

Przetwarzanie...
              X