Piwo gotowe do oceny
Witnica (BOSS), Lubuskie Jabłkowe
Collapse
X
-
Witnica (BOSS), Lubuskie Jabłkowe
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto-pomarańczowy. [4.5]
Piana: Drobna, ale niewielka i szybko opada do niepełnej warstwy. Trochę brudzi szkło. [3]
Zapach: Słodki, nieco maślany, trochę jabłkowy. Czuć sztuczność, ale nie jest odpychający. [3.5]
Smak: Słodkie z wyraźną kwaskowością, nawet orzeźwia. Czuć sok jabłkowy. Później dociera delikatna goryczka, dość długo zostaje jej ziołowy posmak. [4]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Kolejna odsłona owocowo-czekoladowej serii, tym razem z jabłkiem. Kapsel firmowy, brak info o ekstrakcie. [3.5]
Uwagi: Z datą do 24.08.12.
Moja ocena: [3.7]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętnawy. W sumie pasuje. [4.5]
Piana: Trzeba lać z bardzo wysoka, żeby cokolwiek się pojawiło. Gdy jednak powstanie, opada do trwałej dziurawej warstwy, sporo osadza się na ściankach. [3.5]
Zapach: Sztuczne jabłko plus typowy dla Witnicy DMS. Całość mdła i nieciekawa. [2]
Smak: Kwasek cytrynowy, paskudna cierpkość, lekka słodycz, sztuczny aromat jabłkowy, nieprzyjemna goryczka. Dobrze chociaż, ze pod tym całym tałatajstwem nie czuć DMS... [2]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, niezłe. [4]
Opakowanie: Podobnemu Wiśniowemu i Jagodowemu dałem 3, bo były bezczelną zżynką z kormoranowej serii "w Piwie". Tu utrzymuję ocenę, bo zarzuty te same: niedopracowana krawatka, goły czarny kapsel, paskudne liternictwo na kontrze, a całość zupełnie nie ma oryginalności. Albo nie, dam mniej - za bezczelność. [2.5]
Uwagi: Pite 1 lutego 2013 r.
Moja ocena: [2.4]
Comment
-
-
Kupiłem je dwa tygodnie temu z ciekawości w katowickim Auchan w promocji (2 zł). Nie spodziewałem się niczego ciekawego, więc i rozczarowania nie było. Piwo w smaku bliższe było kwaśnemu jabolowi, aniżeli piwu, nawet z sokiem jabłkowym. Nie sprawiło mi jakiejś strasznej przykrości picie go (może to zasługa wysokiej wytrzymałości moich kubków smakowych spowodowanej licznymi jabolami spożytymi w wieku szczenięcym ), jednak są na rynku smaczniejsze piwa aromatyzowane.Last edited by WojciechT; 2013-02-04, 17:10.
Comment
-
Comment