Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
Wyświetlenie odpowiedzi
Tyskie, Książęce Złote Pszeniczne
Collapse
X
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny pomarańcz, mętne [4.5]
Piana: Słabiutka, szybko opadająca, z dużymi bąblami [2.5]
Zapach: Słaby słodowy, ani trochę nie przypominający piwa pszenicznego [1.5]
Smak: Jedno wymiarowy – słodowy, podobnie ja w zapachy nie przypomina „pszeniczniaka” [2]
Wysycenie: Dobre [4]
Opakowanie: Całkiem ładne, kilka informacji na etykiecie [4]
Uwagi: Piwo pszeniczne na drożdżach lagerowych i wszystko jasne, pite w temperaturze 11°C
Moja ocena: [2.2]
Comment
-
-
U mnie jeszcze nie wyprzedają. Jak zobaczę po 1,99złto zakupię jedną sztukę na test.
Ja ostatnio ratuję źle zakupione piwa (od pseudolagerów, przez pseudopilsy, po mocarzy) dolewając troszkę napoju cytrynowo-limonkowego z tarczyna i wychodzi w miarę przyjemny radler :]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, złoto-pomarańczowy. (AP 4,5) [4]
Piana: Dość trwałą, średnio intensywna, nie osiada na szkle. (AP 4,5) [3.5]
Zapach: Sztucznie kwaskowy, drożdżowy, piwniczny, mało wyczuwalny. (AP 4) [2.5]
Smak: Lekka aksamitność, średnia słodowość, lekkie landrynki, lekki kwasek, śladowa goryczka. W sumie nie najgorzej, ale mało pszenicznie. Takie trochę nie wiadomo co. (AP 4) [2]
Wysycenie: Średnie, jak na ten styl za niskie. (AP 4,5) [2]
Opakowanie: Ładne, skład, ekstrakt... (AP 3,5) [2.5]
Uwagi: Degustacja równoległa z Pszeniczniakiem Ambera (AP).
Książęce rozłożone na łopatki...
Moja ocena: [2.45]
Comment
-
-
Co to w ogóle jest? Jeżeli to faktycznie pszenica, to najgorsza jaką piłem. W zapachu, smaku absolutnie nic. Żadnych bananów, goździków, czy czegokolwiek. Słaba, jakaś taka brudna piana. Całkowita klęska. Kupiłem pierwszy raz, bo wiedziałem wcześniej że nie warto. A teraz jakieś otępienie mnie dopadło no i zainwestowałem. Bardzo źle zainwestowałem. Warka 05.06.14
Comment
-
-
Łomża też koncern, a pszenica chociaż słaba to przypomina pszenicę, ta z Okocimia, też od biedy daje się wypić, a tutaj syf i tyle. Wniosek - Kompania Piwowarska to najgorszy koncern spośród wszystkich działających u nas koncernów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziU mnie jeszcze nie wyprzedają. Jak zobaczę po 1,99złto zakupię jedną sztukę na test.
Data jeszcze z tydzień cz dwa.
Jak skończę antybiotyk to spożyję żeby odświeżyć pamięć na temat tego piwa.
Comment
-
-
No i jestem.
Data 16.03.2014
puszka z Biedronki 440ml
1,99zł Promocja
"Piana" spora, nawet ładna, ale co z tego jak nie obrączkuje i spada bardzo szybko
W "kolorze" zaledwie opalizacja, brak osadu.
Zapach lekko cukierkowy słodowy
SMAK: ani goździka, troszkę mdłego banana, brak kwaskowości tylko słodkawe landrynki. Smakuje tylko nie znacznie lepiej jak słaby masowy dyskontowy lager.
Wypić wypiłem nawet całe, ale dziś po przemalowaniu 100m2 chłonę wszystko.
Kupiłem i wypiłem i po raz drugi i zapewne już ostatni.
Szkoda słów, kasy i wszystiego na takie lageropszenice
Comment
-
-
-
Miałem sięgnąć po jakiegoś porteru ze swojej kolekcji lub IIPA czempiona, ale po tym malowaniu wypiłbym pewnie 2 sztuki w godzinę i trzeba by się kłaść spać.
jutro też jest dzień i to nawet będzie wolny łikend.
i wtedy się zacznie mocarnie
na spokojnie wieczorem domciu, nogi na wyro i smoła w pokalu
Pytanie tylko, który porter wybrać
Comment
-
Comment