Piwo gotowe do oceny
EDI, Wschowskie Ciemne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
EDI, Wschowskie Ciemne Niepasteryzowane
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny, mętny brąz, potrafi budzić niepokój znają moje doznania z Edim [4]
Piana: bezowa, dośc zwarta, jednak zauważalnie opada nie osadzając się na szkle [3]
Zapach: kawowy, raczej kakaowy z nutką jakiegoś owocu [3]
Smak: dość treściwe, dominuje gorycz, leciutka paloność, mały owocowy posmak, a także lekka nuta, której nie potrafię określić, coś jak goździki lub cynamon ale do końca nie wiem co to było, całośc była nawet ciekawa, wypijalna bez większego problemu [3.5]
Wysycenie: troszkę za dużo bąbelków kluło w usta i język [4]
Opakowanie: ładna nowa etykieta, brakuje mi tylko firmowego kapsla [4.5]
Uwagi: Jestem w szoku, pierwszy raz od bardzo dawna wypiłem produkt z Nowej Wsi w całości, choc drugiej butelki tego piwa od razu bym jednak nie wybrał
Moja ocena: [3.375]Last edited by becik; 2012-07-01, 19:39.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Powiem krótko i nie będę się rozpisywał, tuningowane jasne wschowskie zabarwione i aromatyzowane, jakimś sztucznym, bliżej nieokreślonym specyfikiem. Nie polecamSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz, mętny. Bardzo mętny. Ale wiecie, tak NAPRAWDĘ bardzo mętny. [4]
Piana: Niczym na Coca - Coli - przy nalewaniu ogromna, jasno beżowa, ale opada błyskawicznie z charakterystycznym sykiem. Znika do zera. [2.5]
Zapach: Najlepszy w tym piwie jest właśnie zapach. Bardzo intensywny i intrygujący - słodowo - owocowy, wyraźnie słodki, z nutką miodu (?) [4.5]
Smak: Wow. Nie przypomina żadnego innego piwa jakie piłem. Lekko słodkie, kwaskowe (w sumie przyjemna, lekka, orzeźwiająca kwaśność) przez co uwypuklają się skojarzenia ze smakami owocowymi - rodzynki, morele, melon (!), jest też delikatny miód (tzn. podłej jakości sztuczny miód, coś jak w starych Krajanach) - niesamowity melanż smaków. Na koniec odrobina posmaku palonego słodu i niezbyt intensywna ale niezbyt przyjemna goryczka. Po przełknięciu zostaje na języku nieprzyjemny, sztuczny, landrynkowy posmak. Coś się obawiam, że jakieś chemiczne aromaty w kotle się znalazły... [3]
Wysycenie: Dramatycznie za duże - mimo schłodzenia przy otwieraniu butelki miałem gejzer, w szklance piwo bąbelkuje niczym Cola, szczypie w język. [2]
Opakowanie: Etykieta prosta do bólu, byle jak przyklejona, podane absolutne minimum informacji. Zrobione totalnie na "odwal się". [2.5]
Uwagi: Wypite do końca bez grymasu zniesmaczenia na twarzy, ale przyjemność z tego wiele nie miałem. Tyle, że kolejny polski browar zaliczony.
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zdecydowanie bardzo ciemny [4.5]
Piana: długo utrzymuje się na ściankach kufla [5]
Zapach: z nutką słodyczy [4.5]
Smak: Kilka odmian chmielu, słód palony i wyjątkowa słodycz sprawiły , ze nie mogłem wystawić innej oceny. Osobiście polecam wszystkim spragnionym [5]
Wysycenie: Mogłoby być większe, aczkolwiek jest to kwestia gustu [4]
Opakowanie: Ascetyczne ale ma to swój urok, który akurat mi bardzo odpowiada [5]
Uwagi: Przepyszne piwo ciemne, piana długo utrzymuje sięna powierzchni kufla. Polecam je szczególnie kobietom, które lubią nutkę słodyczy .
Moja ocena: [4.75]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika boksiak Wyświetlenie odpowiedziKolor: Zdecydowanie bardzo ciemny [4.5]
Piana: długo utrzymuje się na ściankach kufla [5]
Zapach: z nutką słodyczy [4.5]
Smak: Kilka odmian chmielu, słód palony i wyjątkowa słodycz sprawiły , ze nie mogłem wystawić innej oceny. Osobiście polecam wszystkim spragnionym [5]
Wysycenie: Mogłoby być większe, aczkolwiek jest to kwestia gustu [4]
Opakowanie: Ascetyczne ale ma to swój urok, który akurat mi bardzo odpowiada [5]
Uwagi: Przepyszne piwo ciemne, piana długo utrzymuje sięna powierzchni kufla. Polecam je szczególnie kobietom, które lubią nutkę słodyczy .
Moja ocena: [4.75]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natas Wyświetlenie odpowiedziTy chyba tam pracujesz w tym browarze. Przecież tego ciemnego szpitalnego posmaku bez gazu NIE DA SIĘ pić! Zresztą jak i wszystkich piw EDI
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natas Wyświetlenie odpowiedziTy chyba tam pracujesz w tym browarze. Przecież tego ciemnego szpitalnego posmaku bez gazu NIE DA SIĘ pić! Zresztą jak i wszystkich piw EDI
Comment
-
Comment