Piwo gotowe do oceny
Van Pur, Edelmeister Lemon
Collapse
X
-
Van Pur, Edelmeister Lemon
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowo-żółty, mętne [3]
Piana: istniała tylko po nalaniu, szybko opadła do cienkiej obwódki wokół szkła [2]
Zapach: dominuje limonkowo-cytrusowy zapach i żadnego piwnego zapachu [2.5]
Smak: to samo co w zapachu, limonkowo-cytrusowa oranżadka na minimalnym słodowym podkładzie, do tego lekkie wrażenie syntetyków [2.5]
Wysycenie: trochę za duże przez piwo/napój jest zbyt ostry w smaku [3.5]
Opakowanie: niczym się nie wyróżniająca puszka [3.5]
Uwagi: można raz spróbować i zapomnieć, Warka Radler rządzi
Moja ocena: [2.575]Last edited by becik; 2012-12-07, 17:59.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, mętny, ale to w końcu a`la radler. [3.5]
Piana: Zero, mimo nalewania od góry. [1]
Zapach: Bardzo przyjemny, limonka i cytryna, orzeźwiający. [5]
Smak: Bardzo dobre piwo, wybijają się nuty limonki i cytryny, owszem smaku piwnego brak, no ale to w końcu jest radler. [4.5]
Wysycenie: Wysokie ale dzięki temu jest fajnie orzeźwiające, mi pasuje. [5]
Opakowanie: Zwykła, zielono-żółta puszka, podobna jak na zdjęciu powyżej jednak poddana liftingowi, niestety nie miałem jak zrobić zdjęcia. [4]
Uwagi: Piwo kosztowało 1,69zł. Naprawdę, w tej cenie, jest to rewelacyjny radler, który spokojnie może konkurować z o wiele droższą warką. Jeśli ktoś gustuje w tego typu piwach na pewno się nie zawiedzie. Ja wolę zwykłe, choć czasem, chcę się orzeźwić piwem z lemoniadą i od dziś nie potrzebuje do tego nic innego.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
Comment