Van Pur, Ambrosius 3%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13963

Van Pur, Ambrosius 3%

Piwo gotowe do oceny

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 695

Piwo wypiłem bardzo szybko ponieważ byłem mocno spragniony. Kolor złoty, piana trochę się utrzymała i delikatnie oblepiła szkło, w zapachu czuć że to piwo ale nic konkretnego nie umiem określić. Smak wodnity, w tle delikatna goryczka, bardzo puste, jednak to tylko 3%. Ciekawe czy nawet tyle posiada, dobra alternatywa dla piw bezalkoholowych bo nie jest słodkie
    Ostatnia zmiana dokonana przez AaLeX; 2016-04-13, 10:46.

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
      AaLeX
      Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
      2024-07-17, 10:35
    • dadek
      Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 05:14
    • Alkoneser
      Heller-Trum, Bamberger Heinzlein Hell
      Alkoneser
      Zawartość alk: 0,9%
      Nasycenie: lekkie
      Piana: wysoka, szybkoopadająca
      Smak: mała zawartość alkoholu sprawia, że piwa nie sprawia wrażenia aż tak "wodnistego" jak piw bezalkoholowych.

Świetna alternatywa dla piwoszy dbających o formę - niska zawartość...
      2023-10-22, 19:44
    • e-prezes
      Birra Cerqua, Four Hops
      e-prezes
      4 klasyczne amerykańskie chmiele, które stały się ikonami amerykańskiego piwowarstwa, gdy my (no dobra ja) jeszcze zachwycaliśmy się koźlakiem i porterem - citra, cascade, simcoe i amarillo, są tu dlatego, gdyż jest to hołd dla amerykańskiej odmiany IPA. I taka ona jest. Klasyczna!
      ...
      2023-02-23, 11:20
    • bastion
      Ukraina, Ivano - Frankivsk, Petlury 2/3, Brovarnia Honir. [Bez wyszynku]
      bastion
      Kolejny z mikrusów w Ivano- Frankivsku, mimo że jest umiejscowiony blisko centrum, zupełnie utaił swoją bytność. Gdyby nie to, że był z nami miejscowy człowiek, to zapewne bym tam nie trafił.
      Od podstaw zbudowana niedawno hala, skrywa praktycznie w jednym pomieszczeniu technologię...
      2022-11-21, 11:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...