Namysłów, Namysłów Pils
Collapse
X
-
-
Wypiłem i bez rewelacji, już nie będę wolę dołożyć 30 gr i wypić np. Lagerowego czy Lwówka obojętnie jakiego.Last edited by mrmario; 2012-10-10, 10:52.Naprawa i sprzedaż komputerów, pogotowie komputerowe, odzyskiwanie danych, tworzenie stron internetowych, optymalizacja i pozycjonowanie stron www.Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno-słomkowy (jeśli takiego określenia można użyć). Ogólnie przyjemny. [4]
Piana: Po nalaniu dość gruby kożuszek z piany, średnio i drobnopęcherzykowy, spada jednak w oka mgnieniu do symbolicznego pierścienia na szklance. [3]
Zapach: Wybijają się słody. Miałem nadzieję że jak Pils to choć trochę nut chmielu poczuję. Po dłuższym wąchaniu zastanawia mnie jedynie co w aromacie robią... landrynki? [3]
Smak: Dobrze się pije lecz liczyłem na wyższą goryczkę. Zostaje co prawda nieco na języku ale nie przesadzę jak napisze że to ilości śladowe.
Przeważają słody i te nuty... landrynek(?) [3]
Wysycenie: Wydaje się w sam raz.
Piwo nie męczy, nie zalega po wypiciu. [4]
Opakowanie: Przyciąga wzrok, ładnie prezentuje się wśród innych piw na półce. [4.5]
Uwagi: Za jakiś czas powtórzę z czystej ciekawości.
Moja ocena: [3.175]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, klarowny. [5]
Piana: Z początku, gruba, wysoka, opada do kożucha i dywanika. [4]
Zapach: No trochę żart jak na pilsa, wyraźnie słodowy, potem leciutka nutka chmielowa. Powinno być odwrotnie. [2.5]
Smak: Głęboko odfermentowane piwo, daje uczucie rześkości.
Dalej, bardziej wyczuwalny słód niż chmiel, co też się nie godzi z gatunkiem Pils. Goryczka delikatna, nie zostaje na języku. [3.5]
Wysycenie: Średnie ku wysokiemu. Bardzo pijalne. [4.5]
Opakowanie: Z pomysłem, eleganckie, gustowne. [5]
Uwagi: Pils w przypadku tego piwa to po prostu bardziej chwyt marketingowy... Jako jasny lager to byłoby to bardzo fajne piwko na lato ( wchodzi hurtowo ) i dostałoby na pewno wyższe noty, a tak... Zostaje mi tylko zachęcić do spróbowania z nastawieniem na orzeźwiającego jasnego lagera, niż pilsa.
Moja ocena: [3.4]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, idealny jak na dwunastkę. [5]
Piana: Biała, dość rzadka, jednak utrzymuje się przez kilka minut, a później przez jakiś czas pozostaje w postaci cienkiego kożucha. Nie pozostawia żadnych śladów na ściankach szkła. [3.5]
Zapach: Czysty, średnio intensywny, słodowo-chmielowy, z akcentem na słód. Chmiel o charakterze ziołowo-korzennym. [3.5]
Smak: Podobnie jak w zapachu dominuje słód, na drugim miejscu chmiel, którego mogłoby być zdecydowanie więcej. Goryczka o średniej intensywności, przyjemna, nieściągająca. Piwo o czystym profili, bez diacetylu. Można się doszukać bardzo delikatnych posmaków chlebowych. Treściwość średnia do niższej. [3.5]
Wysycenie: Średnie. Jakby było niższe w połączeniu z mocniejszą goryczką mogłoby dać na prawdę zadowalający efekt. [3.5]
Opakowanie: Klasyczne, bez ekstrawagancji. Czyli wszystko jest na swoim miejscu, odpowiednia stylistyka, kolorystyka itp. Na prawdę ładna etykieta. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.625]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, wręcz bursztyn. Zaskakująco ciemne, ale ładne. [5]
Piana: Średnio wysoka, szybko opada do marnych resztek, nie osiada na ściankach. [2]
Zapach: Stęchłość, ściera i cukrowe kwiatki. Paskudztwo. [2]
Smak: Słodkawa słodowość, ścierowaty posmak i niemal zero chmielu. Okropieństwo. [2]
Wysycenie: Bardzo wysokie. [3.5]
Opakowanie: Jak to ostatnio w Namysłowie - dopracowana szata graficzna, a piwo paskudne. [4.5]
Uwagi: Pite 19 września 2012 r.
Moja ocena: [2.35]Comment
-
Kolejne przeciętne piwo z Namysłowa, gorzkawa woda pozbawiona piany, bez żadnych ciekawych nut smakowych, nie lubię piw z Namysłowa i już.
Kupiłem tylko dlatego, że nie pamiętam abym je wcześniej spożywał, a w Kocyku przy Hali Targowej kosztuje 1,99 zł.Last edited by Mario_Lopez; 2013-03-21, 12:00.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
kolor: złoty
Piana: po wlaniu z dość sporej wysokości powstałą nawet spora, niestety średnio pęcherzykowa i nietrwała, nie oblepia, zostaje na piwie nie duży kożuszek.
Zapach: słodowy z delikatnym chlebkiem, chmielu praktycznie brak
Smak: zdecydowanie słodowy, goryczka pojawia się dopiero po przełknięciu i odczekaniu. Zbyt długi posmak słodowy,który jest za mocno odczuwalny w porównaniu do niewielkiej goryczki. na finiszu coś zaczyna się dziać z tą goryczką, ale jest to za krótkie odczucie. Po ogrzaniu wyłazi spora nuta alkoholowa i już końcówka szklanki wchodzi o wiele gorzej. Nie jest zbytnio orzeźwiające
Wysycenie: średnie
Opakowanie: pomimo zielonej (bezzwrotnej) butelki skunksa brak, coś tam jak zwykle piszą a ja jak zwykle nie czytałem. Zwróciłem tylko uwagę na 6% i 12 BLG i podany skład:woda, słód jęczmienny, chmiel.
Podsumowanie: przeciętne piwo, dla mnie za słodkie lub za słabo kontrowane goryczką. Obecnie w PiP za 2,39zł, można kupić, ja przepłaciłem w sklepie specjalistycznym ponad miesiąc temu i dałem ponad 3,20zł. Naiwny skusiłem się tym napisem PILSLast edited by dlugas; 2013-04-25, 13:05.Comment
Comment