Piwo w zbiorniku jest jednorodne.
Widawa, Shark
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziPiwo w zbiorniku jest jednorodne.
Comment
-
-
Przed przepompowaniem do pośredniego odbiera się drożdże ze stożka.
Comment
-
-
To skąd drożdże na dnie w kegach i butelkach, no skąd"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziPrzed przepompowaniem do pośredniego odbiera się drożdże ze stożka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedzi
Udało się coś wyjaśnić?
Pozdrawiamy!Pułapka jest otwarta codziennie od godz.15 do ostatniego klienta :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, piwo mętne. [4]
Piana: Biała, drobno i średniopęcherzykowa, niezbyt obfita. Szybko redukuje się do cienkiej warstewki, pięknie oblepia szkło. [4.5]
Zapach: Dominacja amerykańskiego chmielu. Są cytrusy (grejpfrut) i zioła. Aromat jest przyjemny i orzeźwiający ale zbyt mało intensywny. [4]
Smak: Porządna goryczka dominuje cały smak tego piwa. Składają się na nią nuty grejpfrutowe, tytoniowe, oraz lekka popiołowość w tle. Piwo jest bardzo lekkie i orzeźwiające. Mimo niskiego ekstraktu nie sprawia wrażenia wodnistego. Finisz grejpfrutowy, cierpki, lekko zalegający. [4.5]
Wysycenie: Średnie, mogłoby być nieco wyższe. [4.5]
Opakowanie: Prosta etykieta i nazwa idealnie pokazują charakter tego piwa. Kolaboracyjna wysoka jakość. [5]
Uwagi: Mega pijalne i orzeźwiające piwo. Goryczka wysoka - idealna. Jednak czy pijąc ten trunek, maiłem wrażenie przełykania żyletek? Raczej nie. POLECAM!
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny pomarańcz [4]
Piana: Drobna, ładnie brudzi szkło, trwała, lecz redukuje się do cienkiej warstwy [4]
Zapach: Po otwarciu średnio intensywny, jednak po ogrzaniu świetny zapach cytrusowy, wręcz słodki. [4]
Smak: Mocna, nieco zalegająca goryczka, długo utrzymuje się w ustach, słodowość prawie niewyczuwalna. W smaku głównie chmiel i żywica i grejpfrut. Przyjemne i lekkie piwo. [4.5]
Wysycenie: Optymalne [4]
Opakowanie: Ciekawa, prosta i estetyczna, mimo wręcz nachalnej żółtej kolorystyki dobrze to wszystko razem wygląda. [4.5]
Uwagi: O tym piwie słyszałem już dawno temu, jednak dopiero dzisiaj wpadło w moje ręce. Goryczka faktycznie mocna, w takie dni jak dzisiaj wchodzi idealnie.
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTak, na rynku jest nowa warka Sharka i Kuguara.
Warszawa Rodzinka Bis?
Może gdzieś w Lublinie sie pojawi? Kopyrze coś więcej wiadomo gdzie to puszczacie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mihau1 Wyświetlenie odpowiedziOk super, ale gdzie?
Warszawa Rodzinka Bis?
Może gdzieś w Lublinie sie pojawi? Kopyrze coś więcej wiadomo gdzie to puszczacie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mihau1 Wyświetlenie odpowiedziOk super, ale gdzie?
Warszawa Rodzinka Bis?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno-bursztynowe, lekko mętne, z pływającymi farfoclami prawdopodobnie z chmielu. [4.5]
Piana: Średnio-obfita, trwała, koronkująca. [4.5]
Zapach: Intensywny, owoce tropikalne, bardzo przyjemny. [5]
Smak: Intensywna goryczka, z dobrą kontrą słodyczy ze względu na aromat chmielowy. [5]
Wysycenie: Średniowysokie. [5]
Opakowanie: Ładne z wszelkimi niezbędnymi informacjami. [4.5]
Uwagi: Warka z datą do 15.08.2014. Bardzo dobre piwo szkoda że nie 0,5 w takiej cenie.
Moja ocena: [4.9]
Comment
-
Comment