Tarczyn, (Manufaktura) Bury Kocur

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    Tarczyn, (Manufaktura) Bury Kocur

    Piwo gotowe do oceny

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • coder
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.10
    • 1347

    #2
    Aromat: cytrusowy, żywiczny, "amerykański", przyjemny i ciekawy. Pod chmielem dobrze schowane lekkie nieprzeszkadzające wady: nutka metaliczna i "brudne skarpetki" - zapach starego chmielu.

    Piana: niska, rzadka, mało trwała

    Barwa: ciemnej herbaty, klarowne

    Smak: "brązowy" - ciemnosłodowy, chlebowy z lekkim karmelem, mocny cytrusowy posmak chmielu daje wrażenie owocowej słodyczy. Goryczka utrzymana w ryzach, smaki zbalansowane, żywe, rozbudowane i ciekawe.

    Goryczka: wyraźna, przyjemna, pod kontrolą.

    Odczucie w ustach: lekko chmielowo szorstkie

    Ogólne wrażenie: świetne piwo w jednym z moich ulubionych stylów, polecam.

    Comment

    • docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Kolor mocniejszej herbaty. Takie wrażenie powstaje wskutek braku bąbelków. [4]
      Piana: Zaraz po nalaniu średnio obfita ale dość drobna. Centymetrowa warstwa do końca pozostaje na piwie. [4]
      Zapach: Przy odpowiedniej temperaturze serwowania ujawnia się aromat amerykańskiego chmielu. Gdy piwo jest za zimne wyczuwalny jest jedynie słodkawy aromat. [4.5]
      Smak: Dla mnie zbyt puste, bez charakteru. Chociaż to wrażenie wyschniętego, suchego języka spowodowane odpowiednim chmieleniem było intrygujące. [3.5]
      Wysycenie: Mocno umiarkowane no ale to ejl. [4.5]
      Opakowanie: Kocur na nalewaku prezentuje się wspaniale! Najlepszy projekt spośród trzech nowych piw Manufaktury. [4.5]
      Uwagi: Mam wrażenie, że dość płaski smak tego piwa to nie kwestia umiejętności piwowara ale stylu. Ale teraz nie chce mi się sprawdzać w BJCP bo zaraz trzeba się zbierać na premierę "Jednego chmielu" :P

      Moja ocena: [4.025]
      Attached Files
      Last edited by docent; 2012-09-02, 16:55.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

      Comment

      • remikola
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.06
        • 188

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedzi
        Piana: niska, rzadka, mało trwała
        Bury kocur w Piwnicy Zamkowej w Bielsku-Białej, sprawdzane 3-krotnie, za każdym razem to samo
        Attached Files
        Pivo je gorivo!

        Comment

        • acjon
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.03
          • 61

          #5
          Świetne piwo pod każdym względem. Alt był bardzo dobry, Pils również, ale Brown Ale chyba najlepszy. Niedawno sam uwarzyłem piwo w tym stylu, ale wyszło co najmniej o klase niżej niż wyrób Manufaktury Piwo prezentuje poziom Pinty i Alebrowaru.

          Comment

          • Twilight_Alehouse
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.06
            • 6310

            #6
            Ocena z ARTomatu

            Kolor: Niezbyt ciemny brąz, pasuje do brown ale. [4.5]
            Piana: Gęsta, śmietankowa. Całkiem ładna warstwa trzyma się do końca. [4]
            Zapach: Owocowo-orzechowy z lekkim karmelem. Chmielu niewiele. Całość jak najbardziej w stylu. [4.5]
            Smak: Chmielu niewiele i bardzo dobrze. Są smaczki owocowe, orzechowe, chlebowe. Całość dość lekka, bardzo wręcz sesyjna. [5]
            Wysycenie: Lekkie, odpowiednie. [4.5]
            Opakowanie: Ta etykieta podoba mi się mniej niż w przypadku Jednego Chmielu, ale jest nieźle. [3.5]
            Uwagi: Pite podczas premiery w Piwotece Narodowej 1 września 2012 r.

            Moja ocena: [4.6]

            Comment

            Przetwarzanie...
            X