Te wszystkie dobre opinie są uzasadnione, ale trzeba też zauważyć, że goryczka ma tu nieco metaliczny i mało subtelny charakter. Pierwsze warki smakowały znacznie lepiej.
Jabłonowo, Manufaktura Pils
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika actimel10 Wyświetlenie odpowiedziPils pojawił się w hurtowni w Wawie warka do 01.08.2013
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziNo poważnie, jest nowa warka aż do sierpnia? No to dawaj kolego opinię, bo ja dalej piję (właśnie teraz) piwo z datą do 10.03. Jestem ciekawy tego piwa.
Comment
-
-
Słynna warka do 01.08.2013 zdegustowana dzisiaj:
Goryczka poniżej średniej, raczej słabsza niż ta z warki do 18.05. Za to może minimalnie bardziej cytrynowa (gorzka), ale ... gdzie ten rzekomy hardcore? :P
Wiele hałasu o nic, jest podobnie jak było.
Btw. zaraz po tym piłem amber boy-a i jeśli miałbym strzelać to IBU obu piw jest porównywalne.
Comment
-
-
Porównywalna nie jest, bo smakuje zupełnie inaczej. IBU pilsów jest w granicach 25-50, Manufaktórowy jest z całą pewnością gdzieś w środku stawki. Czy to jest 30, czy może 40 ciężko mi powiedzieć. Na pewno nie jest to jakieś mocno goryczkowe piwo. Za to rozumiem, że może sprawiać wrażenie mocniej nachmielonego/bardziej goryczkowego niż jest faktycznie ze względu na gorzki charakter goryczki.Last edited by zohan666; 2013-02-08, 17:01.
Comment
-
-
Mam nadzeję, że będzie to motor napędowy do dlaszych działań Manufaktury.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Ja tu mówię ogólnie o piwach Manufaktury. Zmyłka nastąpiła, bo to wątek Pilsa, mój błąd.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment