Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Jabłonowo, Manufaktura Pils
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziNasz Manufakturowy Pils wygrał w kategorii -piwa jasne mocne dolnej fermentacji - pow. 13°BLG. Brawo!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziMyślę że jeszcze Lagerowe, bez dwóch zdań, może stanowić taką konkurencję.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak dla mnie trochę za ciemny. [3.5]
Piana: Bardzo ładna, gęsta i trwała. [4.5]
Zapach: Pils powinien być w zapachu chmielowy. Niestety tutaj jest zapach owocowo/warzywny. Jak by jabłkowy. [2]
Smak: Bardzo przyjemna, intensywna goryczka. Niestety sprawa wrażenie strasznie ciężkiego, a to tylko 13-stka. Więc tylko 4. [4]
Wysycenie: Jak to ktoś kiedyś powiedział "skoro nagazowanie nie rzuciło mi się w oczy to znaczy że jest ok" [5]
Opakowanie: Słowa jakie idealnie pasują to Masakra i Taniocha. [2]
Uwagi: Pite lekko schłodzone.
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny jantar, delikatnie zamglony. [4]
Piana: Jasno kremowa, gęsta, pęcherzyki średnie, długo się trzyma, na szkle zostają małe kłaczki. Gdy opadnie zostawia po sobie cieniutki kożuszek. [4]
Zapach: Subtelny, z początku przede wszystkim słodowy, później dochodzą zbożowe i lipowe nuty. [4.5]
Smak: Super goryczka, wytrawna, ale nie pozostająca długo na języku. Poza nią można wyczuć ziołowo grejpfrutowe nuty, może jeszcze banany, ale ledwo przebijające się przez wszechobecną i zwycięską na finiszu cierpką goryczkę. [4.5]
Wysycenie: Optymalne. Pozostaje do końca. [5]
Opakowanie: Dziwna etykieta. Kiepski dobór kolorów, przeładowana, za dużo wszystkiego, jakkolwiek niewątpliwie rzuca się w oczy, a przecież o to chodzi. Informacje wyczerpujące, brak informacji o butelce zwrotnej. Kapsel firmowy. [3.5]
Uwagi: Jestem wniebowzięty. Za tą cenę (3 zł) taki rewelacyjny trunek - pijalny (mógłbym pić beczkami), treściwy, sycący i do tego wytrawny. Szkoda, że tak trudno go zdobyć.
Warka z datą: 1.08.2013.
Moja ocena: [4.4]
Comment
-
-
Powiedziałbym, że ta nowa partia ma przyjemniejszą, lepiej ułożoną goryczkę. Może również nieco niższą, ale nie mam jak porównać.
Jak poprzednią partię uważałem za ciut za Lagerowym, to obecna wydaje mi się lepsza, pomimo że obecne Lagerowe również wydaje mi się lepsze niż to z jesieni.
Wniosek dla mnie jest taki, że piwo jest coraz lepsze i niech tak już zostanie, zwłaszcza w obecnej cenie 2.70.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziWniosek dla mnie jest taki, że piwo jest coraz lepsze i niech tak już zostanie, zwłaszcza w obecnej cenie 2.70.Last edited by Manifesto; 2013-02-22, 13:08.
Comment
-
-
Tym razem trafiłem odpowiednio goryczkową wersję (partia 10.03.2013). Do połowy butelki myślałem, że jest prawie idealnie bo do pełni szczęścia brakowało odpowiednio wyczuwalnego aromatu. Niestety później dał się wyczuć charakterystyczny dla mocnych piw, alkoholowy posmak. Jak będzie okazja to wrócę do tego piwa bo w tym momencie to jedyny szerzej dostępny krajowy wyrób aspirujący do miana pilsa.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziDocent, po fotce sądząc to nie ty trafiłeś, tylko paczka w ciebie trafiła. Ty celebryto jedenPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty. [4.5]
Piana: średniowysoka, średniotrwała, utrzymuje się cienka warstwa [4]
Zapach: niezbyt intensywny słodowy, nuty owocowe z leciutko wyczuwalnym chmielem [4]
Smak: dominuje średniointensywna przyjemna goryczka nie zalegająca zbyt długo na podniebieniu, słodowość w tle, trochę jej za mało. [4]
Wysycenie: średnie, moim zdaniem odrobinę za niskie ale mogę się mylić [4]
Opakowanie: mało atrakcyjna etykieta, na kontrze podana zawartość alkoholu, a brak ekstraktu, kapsel firmowy [3]
Uwagi: Warka z terminem ważności do 01.08
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Nowa warka podła, goryczka marna, choć duża. Generalnie piwo niezbalansowane, przykre w piciu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziNowa warka podła, goryczka marna, choć duża. Generalnie piwo niezbalansowane, przykre w piciu.JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy o dość ciemnym odcieniu,trochę mętny. Dla mnie za ciemny jak na pilsa. Nie podobają mi się ciemny kolor piwa chyba, że to piwo jest ciemne lub mocne. [2]
Piana: Ciężka i gęsta, różnej wielkości bąbelki. Długo opada tworząc nieprzyjemny i nieestetyczny kożuch. Piję piwo dość szybko i taka pozostałość po piwie bardzo niekorzystnie wpływa na moje poczucie estetyki [1.5]
Zapach: Czuć wyraźnie alkohol, choć to piwo ma tylko 5,6%. Ponadto słodycz i nieokreślony stalowy zapach. Lekkie nuty słodu, ale jakieś takie nieprzyjemne. [1.5]
Smak: Największe rozczarowanie. To piwo nie ma goryczki - to co czuć to gorzkość pomieszana ze słodkością. Słodkie piwo ...nie dla mnie. Brak klasycznej piwnej goryczki. Wysoka zawartość cukru powoduje, że piwo nasyca po 3 łykach tak jak ciężkie mocne piwa o ekstrakcie ponad 20 stopni Ballinga. [1]
Wysycenie: Ok. Na początku po otwarciu dość wyczuwane, później łagodnie opada. [3]
Opakowanie: Norma. ani ładne, ani brzydkie. [3]
Uwagi: Piwo wypite po piwie z Grybowa góralskim 4,7%. Spodziewałem się, że to piwo będzie lepsze od poprzedniego. Niestety jest zdecydowanie gorsze. I takie ciężkie poprzez nadmierną słodycz i gorzkość. Brak goryczki - gorzkość w ustach czułem bardzo długo chyba przez 30 min i czułbym dłużej - dlatego musiałem szybko wypić Noteckie aby nadrobić ten brak. Nie kupię więcej tego piwa, bo mi nie smakuje.
Moja ocena: [1.475]
Comment
-
Comment