Pierwszy raz od niepamiętnych czasów zapomniałem zabrać paragon ze sklepu, tak więc nie wiem ile mnie kosztowało. Tak czy siak, jeszcze nigdy żadne piwo z Sulimaru mi nie smakowało, więc na tym jednym się chyba skończy.
Sulimar, Trybunał Niefiltrowany
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, mętne [4]
Piana: wysoka biała czapa, która jednak znika w oczach [2.5]
Zapach: średniointensywny słodowy [3.5]
Smak: jak na niefiltrowaną 12 to słaby i do tego prostacki smak słodowy, lekko kwaskowe, goryczka ledwie wyczuwalna [2.5]
Wysycenie: OK [5]
Opakowanie: ani ładne ani brzydkie, za dużo wszystkiego (jakiś zamek, jakaś data 1927 - nie wiadomo co oznacza, teksty o super goryczce) [3]
Uwagi: takie niefiltrowane tyskie
Moja ocena: [3.075]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Niefiltrator z Piotrkowa musi być na niskich ustawieniach, bo piwo jest tylko lekko opalizujące. [3]
Piana: Niska, szybko znika niemal do zera. [2.5]
Zapach: Słodkawo-winno-owocowy. W Sulimarze pomyliły się linie produkcyjne z tymi od nalewek? Całość niezbyt silna, chmielu brak. [2.5]
Smak: Piwo mdłe, wodniste, bez treści. Jest lekka goryczka, ale niemal nic jej nie kontruje. [2]
Wysycenie: Zdecydowanie za wysokie. [3]
Opakowanie: Bączek. Samo wzornictwo etykiet znośne, liternictwo też. Problem w tym, że za dużo tu farmazonów. Czarny kapsel. [3]
Uwagi: Pite 25 listopada 2012 r.
Moja ocena: [2.375]
Comment
-
-
Barwa: Złote, opalizujące.
Piana: Biała, drobno pęcherzykowa, niezbyt obfita, szybko opada.
Zapach: Słodowy z lekką nutą owocową.
Smak: Niezbyt treściwe. Jakaś tam słodowość i chyba lekki mokry karton. Goryczka niska.
Wysycenie: Dosyć wysokie.
Ogółem: Nijakie i bez goryczki, nic ciekawego.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak dla mnie lekko miodowy, mętny. Nie ma sie do czego przyczepić. [5]
Piana: Klapa na całej linii. Pierwszy raz spotkałem się z takim zjawiskiem, kiedy piana zdążyła zniknąć nim odstawiłem butelkę. [1]
Zapach: Wyraźnie słodowy z nieprzyjemnymi akcentami metalicznymi. [3]
Smak: Piwo jest niesmaczne, już niektóre powszechne koncerniaki są lepsze. Wyraźna metaliczność pozostaje długo na języku. [2.5]
Wysycenie: Za duże, szczypie w gardło. [3.5]
Opakowanie: Etykieta w porzadku, jednak butelka bezzwrotna. Bączek, za to plus. [3.5]
Uwagi: Dobrze, że dostałem to piwo za darmo, bo inaczej żałowałbym dwóch złotych.
Moja ocena: [2.75]www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Kolor: złocisto-mętny
Piana: Drobna,szybko znikła i nie było po niej ani śladu.
Zapach: Słodowy,lekki aromat owoców,wyczułem również palony cukier.
Smak: W smaku dominuje słód,goryczka jest bardzo mocna,długo pozostaje w ustach,minimalny posmak metaliczności.
Wysycenie: Odrobinę za wysokie.
Opakowanie: klasyczny bączek z dość ciekawą etykietą,brak info o ekstrakcie,kapsel czarny.
Uwagi: kupione za 1.69 w Słupskim Netto.Nie oczekiwałem od tego piwa zbyt wiele. Odczucia mieszane.Góra na raz.
Comment
-
-
Kolor jasnozloty, metne. Piana niewielka i nietrwala. Zapach intensywnie slodowy i lekko slodkawy. Wysycenie w moim egzemplarzu bylo srednio-niskie (a wiekszosc pisze tu o wysokim). Smak slodkawy, przypomina gotowana kukurydze. Nieco mniej intensywny niz w "Trybunale Trojslodowym". Na finiszu pojawia sie na jezyku lekki, sciagajacy kwasek. Niestety goryczki brak... Piwo nie w moim guscie."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Coż, może ja się słabo znam i dopiero zaczynam przygodę z rozpoznawaniem smaków,ale mnie to piwko smakowało. Oczywiście nie sugerując się napisami na etykiecie. I
Goryczki jak na lekarstwo,ale treściwość tego piwka naprawdę przyjemnie mnie zaskoczyła. Po bączku serio czułem się "najedzony". Nie wiem, może obecna warka jest jakaś inna,ale mając ochotę na małe piwko bez goryczki chętnie bym jeszcze po nie sięgnął. Zwłaszcza za cenę 2,30PLN.
Comment
-
-
18.01.14
Aromat - suszone morele
Barwa - mętny żółty
Gaz - średni
Piana - średnia na starcie, potem obwódka.
Smak - słód, bez akcentów, "płaskość", bez kwasków i prawie bez goryczki / przebłysk gorzkości na końcu/
Wypić wypiłem, jak będzie wybór thyfskie czy to, to wybiorę Trybunał....
Na plus fajny kapselek do zbioru
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, klarowne. [4]
Piana: Szybko opadła do dziurawej firanki, odrobinę osiada na szkle. [3]
Zapach: Słód, chlebowość, lekkie masło plus nieprzyjemna kwaskowata piwniczność. [3]
Smak: Niezła pełnia. Lekko maślana słodowość, orzechowa goryczka, minimalny kwasek. W sumie pije się przyjemnie, mimo wad. [3.5]
Wysycenie: Fajnie widoczne bąbelki w szkle, nasycenie średnie, pasuje. [4.5]
Opakowanie: Bezzwrotny bączek, Etykieta niezła, ale duży minus za brak ekstraktu. [3]
Uwagi: 10.06.14. Pijalne, bez zachwytu.
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
kupione za ok 2zł
Piana była i szybko opadła do małej warstwy.
Zapach głównie słodowy
W smaku nie jest źle. Słodowo z lekką goryczką. Nie jest słodko a to ju plus, nie jest nijako i kwaśnokoncernowo to drugi plus.
Pojemność to 3 plus
Minusem jest cena 2zł i brak jakiegoś konkretu w smaku.. Tak za 1,49zł-1,69zł można by częściej je sprawdzać
Cena bez promocji w tesco chyba grubo ponad 2zł
Wniosek: lepsze od koncernówki, ale w tej cenie są lepsze piwa.
Comment
-
Comment