Sobebra, Beaufort Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Sobebra, Beaufort Lager

Alkohol 4,45%, butelka 50 cl.
    Piana niewielka i nietrwała, barwa słomkowa ze złocistym odcieniem.
    W smaku od pierwszego łyku dominują nuty chmielowe, ze zdecydowaną, choć niezbyt silną goryczką. Czuć też lekkie nuty kwaskowe, ale w przeciwieństwie do większości afrykańskich lagerów nie dominują, ustępując pola właśnie chmielowej goryczce. Jak dla mnie jedno z najsmaczniejszych piw afrykańskich jakie piłem.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• wpadzio
    Cyclades, Nissos 7 Beaufort
    wpadzio
    Jednym z kilku piw warzonych w Cyclades Microbrewery at Tinos Island jest mocny ciemny pilsner. Piwo ma 7% alkoholu przy 15°Plato. Użyto tutaj słodów żytnich, pszenicznych oraz ciemnych karmelowych. Do chmielenia wykorzystano trzy odmiany chmieli, ale nie pochwalono się ich nazwami. Nissos 7 Beaufort...
    2019-05-31, 11:43
  • kloss
    Sobraga, Beaufort
    kloss
    Alkohol 4,6%, butelka 33cl.
    Piana umiarkowana, ale dość trwała, barwa jasnozłocista.
    W smaku kwaskowe, o metaliczno-syntetycznym charakterze z niewielką goryczką....
    2020-01-15, 22:33
  • darekd
    Eichhorn, Rauchbier
    darekd
    Browar spod Bambergu w bawarskiej Górnej Frankonii.

https://brauerei-eichhorn.de/

Alk. 5,3%

Aromat - na początek wędzony słód (moim zdaniem bukowy), a po przelaniu do butelki lekkie owocowe nuty słodowe. Choć ta wędzoność jest na pierwszym miejscu, to...
    2024-12-21, 22:53
  • wpadzio
    Panevėžio, Dundulis Kovarnių
    wpadzio
    Piwa marki Dundulis warzone są w dwóch niewielkich browarach, mieszczących się w Panevėžys (polska historyczna nazwa to Poniewież). Egzemplarz mojego wędzonego stouta pochodzi z Panevežio alus, położonego kilkaset metrów bardziej na południe od siostrzanego Širvėnos bravoras.
    Piwo...
    2019-05-03, 16:51
  • darekd
    Moon Lark, Goat
    darekd
    "Rauch Doppelbock", ekstr. 20%, 8,5% alk.

https://moonlark.pl/beers/goat

Aromat - po otwarciu mocny ton wędzonego słodu i trochę spalenizny. Po przelaniu zapach znacznie mniej intensywny
    Piana - nikła, szybo i całkowicie znika
    Barwa - bardzo ciemny...
    2025-02-17, 23:54
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...