El Gouna, Sakara 7 Stars

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

El Gouna, Sakara 7 Stars

Sakara 7 Stars
    Strong lager beer
    7% alc. by vol.
    celebrating Egypt’s 7th Millenium
    Brewed & Bottled in Egypt by El Gouna Beverage Co.
    but. 0,33 l.

Jak na mocne piwo (a za takimi nie przepadam) jest całkiem nieźle. Pełny, zdecydowany smak, dyskretna słodka nuta. Czuć moc, ale posmak alkoholu jest wyczuwalny dopiero przy ostatnich łykach.
    Attached Files
  • Paolo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.10
    • 62

Mas racje. Choć dla mnie trochę nijakie w smaku. Myślę że próbowałeś to piwo z sziszą. Niezły zestaw na wieczory w Egipcie
    Dobre piwo nigdy nie jest złym piwem.

Comment

• wdabosw
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2003.11
      • 1

a wPolsce wam piwo nie smakuje? Wracać do kraju gdzie się pałętacie?

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
        Al Ahram, Sakara El-King
        wpadzio
        Wbrew pozorom to nie to samo piwo co recenzowana wcześniej już tutaj 10-procentowa Sakara King.
        Wersja El-King jest jeszcze mocniejsza, bo zawiera aż 15% alkoholu. Wypicie zawartości półlitrowej butelki może być niecodziennym przeżyciem W składzie między innymi cukier i ryż. I jedno...
        2019-02-09, 14:33
      • wpadzio
        Al Ahram, Sakara Weizen
        wpadzio
        Pewnie dlatego, że browar z Gizy należy do koncernu Heineken, w jego ofercie oprócz lagerów i strong lagerów znalazło się także coś ze stricte europejskiej tradycji. Mowa o bawarskim hefeweizenie. Sakara Weizen jest piwem niefiltrowanym i posiada 5% alkoholu.

Barwa złoto-żółta...
        2019-02-10, 14:51
      • darekd
        Karl Strauss, Wreck Alley Imperial Stout
        darekd
        Browar rzemieślniczy z San Diego w Kalifornii, który w tym stanie ma jeszcze sieć browarów restauracyjnych. Działa od 1989 r.

Nazwa browaru to hołd złożony Karlowi Straussowi niemieckiemu piwowarowi pochodzenia żydowskiego, który dostał się do Stanów w 1939 r. i zrobił karierę...
        2024-08-22, 22:23
      • yendras
        patrol piwny - Egipt
        yendras
        Każdy szanujący się Forumowicz na pewno wie co oznacza nick naszego kolegi Zythuma, pominę więc zagajenie historyczne o czasach faraonów i ich boskim napoju z jęczmienia, i chyląc czoła przed tysiącami lat ich piwowarskiej tradycji skupię się na tym jak kultura picia piwa wygląda dziś....
        2002-10-04, 15:43
      • Jaro03
        Puszki
        Jaro03
        Witam

Po 8 latach kolekcjonowania puszek piwnych moja " zajawka " do tego niestety robi się coraz mniejsza. Oraz również pojawił się stały problem kolekcjonerów puszek czyli - brak miejsca w domu.
        Aktualnie mam blisko 4500 puszek a trzymanie tego w kartonach to...
        2019-08-07, 17:19
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...