Al Ahram, Sakara Red

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2899

Al Ahram, Sakara Red

Sakara Red, AL Ahram Beverages Company, Giza, Egipt.

Alk. - 5,2%
    Ekstrakt - brak informacji
    Butelka 330 ml

Kolor - red to nie jest, bardziej podchodzi pod brązowo-bordowy
    Piana - po minucie prawie nie ma śladu jedynie lekki kożuszek na powierzchni
    Smak - dziwnie chemiczny, w zasadzie nie potrafię określić jak smakuje, goryczki brak i w zasadzie smak jakoś tak mało piwny

Dziwne piwo, na pewno warto spróbować będąc w Egipcie. Ale generalnie nie ma się czym zachwycać bo to piwko bez wyrazu.
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2899

Co to ?
    Nowe foto !!!
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez grzeber; 2006-06-03, 22:55.
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Piłem te piwo 3 lata temu. Piłem i zapomniałem. Masówka dla wszystkich i dla nikogo.
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
        Al Ahram, Sakara El-King
        wpadzio
        Wbrew pozorom to nie to samo piwo co recenzowana wcześniej już tutaj 10-procentowa Sakara King.
        Wersja El-King jest jeszcze mocniejsza, bo zawiera aż 15% alkoholu. Wypicie zawartości półlitrowej butelki może być niecodziennym przeżyciem W składzie między innymi cukier i ryż. I jedno...
        2019-02-09, 14:33
      • wpadzio
        Al Ahram, Sakara Weizen
        wpadzio
        Pewnie dlatego, że browar z Gizy należy do koncernu Heineken, w jego ofercie oprócz lagerów i strong lagerów znalazło się także coś ze stricte europejskiej tradycji. Mowa o bawarskim hefeweizenie. Sakara Weizen jest piwem niefiltrowanym i posiada 5% alkoholu.

Barwa złoto-żółta...
        2019-02-10, 14:51
      • Serokomlak
        Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
        Serokomlak
        Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
        Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
        2024-11-03, 01:56
      • bastion
        Macedonia Północna., Skopje, Maksim Gorki 25/4, Pivoteka Sakam Pivo.
        bastion
        Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
        2024-06-11, 20:06
      • yendras
        Al Ahram, Sakara Gold
        yendras
        Sakara Gold
        Lager beer
        Al Ahram Beverages Co.
        alk. 4% obj. / but. 0,5 l. zielona
        www.sakara.com

Jak zwykle piłem z butelki, ale widać że gazu i piany nie brakuje. Piwo o harmonijnym smaku, lekkie i delikatne, ale nie sprawia wrażenia "rozwodnionego"...
        2002-10-09, 10:55
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...