Pite w Etiopii. Butelka 0,33l. Moc 4,8%, ekstrakt? Na piwie pisze, że jest licencyjne, ale nie pisze skąd ta licencja. Koloru i piany nie oceniam, bo piłem tylko z butelki. Zapach dość ciężki słodkawy. Dominuje słodowość. Smak podobnie. Słodowy, ciężki i nieco słodki, dokładnie jak zapach. Piwo trochę jakby w smaku przypominało Mocne piwo, tylko pozbawione alkoholu. Trochę różniło się od pozostałych piw. Goryczka nikła. Wysycenie niezłe, odpowiednie. Opakowanie raczej typowe. Dużo złotego koloru, złotko na szyjce, kapsel w złotku (pod złotkiem czerwona plama w kształcie lwa). W Etiopii chyba jedno z bardziej ekskluzywnych piw i raczej mniej popularnych. Inny trochę smak. Dla mnie przyciężkie, za słodkie i za mało goryczkowe. Takie +3 (1 – 6).
BGI Kombolocha (Wolo), Castel Beer
Collapse
X
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Related Topics
Collapse
-
Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
-
Channel: Niemcy
-
-
Rauchbock
Ekstr. 16%
Alk. 6,4%
Aromat - tony wędzonego słodu dominują (nie piszę czy oscypek czy kiełbasa, bo wiadomo że słód nie jest wędzony produktami spożywczymi, a odgadnięcie jakie drewno zostało użyte do wędzenia słodu jest poza moimi możliwościami,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Alkohol 5,7%, butelka 33 cl.
Piana niewielka, nietrwała, barwa jasno-cytrynowa, lekko opalizujące.
W smaku kwaskowe, oranżadowe - przypomina lekkiego, wytrawnego radlera, bo jednak jest dość goryczkowe. Niestety wyraźnie metaliczne....-
Channel: Wybrzeże Kości Słoniowej
2020-06-10, 19:53 -
-
Alkohol 5%, butelka 50 cl.
Piana znikoma, nietrwała,
Barwa jasnozłocista.
W smaku nieco owocowe, z delikatnymi nutami chmielowymi. W tle lekka kwaskowość. Goryczka niewielka....-
Channel: Benin
2020-06-02, 19:28 -
-
Amerykanie w Barcelonie, czyli kolejny produkt z Edge Brewing, który trafia na mój degustacyjny stół. Tym razem to potężna (9,2% alkoholu i 103 IBU) podwójna IPA, która swoją premierę miała w 2015 roku. Tradycyjnie szczegółowego składu nie podano na etykiecie.
Barwa bursztynowo-słaboherbaciana,...-
Channel: Hiszpania
2019-07-25, 14:24 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment