Piwo przywiezione z wyjazdu do Etiopii. Butelka 0,33l. Moc 4,25%, ekstrakt? Kolor jasny, piwo lekko mętne. Chyba za długo trzymałem. Niestety na opakowaniu nie było daty przydatności! Piana obfita i drobniutka. Jednorodna, biała. Średnio trwała. Opada do bardzo cienkiego kożucha. Zapach ładny. Dominuje chmiel, ale nuty słodowe wyraźne. Średnio intensywny. Smak z przewagą nut chmielowych. Słodowość trochę pod spodem, ale wyraźna. Całkiem dobra kompozycja, tylko mało intensywna. Piwo za lekkie i trochę wodniste. Goryczka słaba, mało ją czuć. Wysycenie niskie. Drobniutkie bąbelki. Wyraźnie go brakuje. Opakowanie w stylu naszej komuny. Związane z miejscem pochodzenia. Ogólnie skromnie, prosto i sentymentalnie (dla mnie). Fajna butelka z ciemnobrązowego grubego szkła. Do tego dedykowany kapsel. Mankamenty to brak ekstraktu i daty przydatności. Harar Beer to typowe Etiopskie piwo. Lekkie, chmielowo słodowe z niezbyt mocną goryczką. Sprawdza się jako napój do picia, ale zachwycać się nie ma czym. Na pewno o wiele lepsze od naszych koncernówek. Oceniam je na +3 (1 – 6).
Harar, Harar Beer
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Olešnice v Orlických horách to przygraniczne miasto w Czechach. Długie ciągnące się około 5 km przygraniczne miasteczko niczym specjalnym nie ujmuje, ale od zeszłego roku na jego końcu usadowił się kolejny browar. Można by rzec, że ukrył się w górach i do tego przybrał tajemniczą...
-
Channel: Czechy
2020-09-15, 07:04 -
-
Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.
Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.
Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...-
Channel: Imprezy, promocje, wydarzenia
-
-
Na piwnej mapie Czech pojawił się nowy browar, więc jadąc do Ostravic trochę zboczyliśmy z trasy i odwiedziliśmy leżące nieopodal Ostravy miasteczko Šenov.
Tradycja warzenia piwa w tym mieście sięga, aż trzysta lat wstecz, więc jest czym się pochwalić. Do tej pory na przeciwko...-
Channel: Czechy
-
-
Imperial chocolate porter.
Ekstrakt nie podano., alk. 10 % vol.
w składzie podano żyto , czekolada
Aromat: stonowane, spodziewane nuty czekoladowe na granicy sugestii - ale w miarę ogrzewania uwydatnia się znacznie, nutka kokosa, trochę sosu sojowego,...-
Channel: Estonia
-
-
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-20, 18:15 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment