Les Brasseries du Cameroun, Mutzig

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Noriusz81
    Porucznik Browarny Tester
    • 2008.11
    • 388

Les Brasseries du Cameroun, Mutzig

Les Brasseries du Cameroun
    Mutzig Lager Beer
    butelka 65 cl, zaw. alk. 5,4 % obj.

barwa - złocista, klarowna;
    piana - biała złożona z pęcherzyków średniej wielkości, po kilku chwilach opada i pozostaje po niej cienka warstewka;
    aromat - dominuje słodowość, końcówka lekko acetonowa...;
    smak - charakterystyczna egzotyczna słodowość, przełamana średnio przyjemną goryczką, która chwilę pozostaje na podniebieniu, wodnistości trunku nie stwierdzono;
    wysycenie - wystarczająco wysokie, ok.

Ogółem - jak na egzotykę, w porządku. Zdecydowanie lepiej smakowałoby w letnie popołudnie, w ogrodzie - nie zaś podczas ostatnich tegorocznych śniegów.
    Attached Files
    Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
    Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
    2286 ze 162 krajów
    Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

Related Topics

Collapse

• kloss
    Les Brasseries du Cameroun, Tuborg
    kloss
    Alkohol 5,6%, butelka 65 cl.
    Piana właściwie nie istnieje, niezależnie od sposobu nalewania. Barwa słomkowa.
    W smaku dominuje kwaskowość. Czuć nuty apteczne i metaliczne, a w tle lekki posmak stęchlizny. Goryczka niezbyt silna.
    Po Tuborgu (nawet licencyjnym) oczekiwałem...
    2019-08-29, 08:06
  • darekd
    Société des Brasseries du Maroc (SBM) Casablanca, Doble Malta
    darekd
    Ten sam browar co używany wcześniej termin Brasseries du Maroc Casablanca, ale teraz na opakowaniu skrót SBM - Casablanca (część grupy Groupe Des Boissons du Maroc związanej z Heinekenem).

Mocne piwo - 7,4% alk. produkowane dla hiszpańskiej sieci Mercadona.

W składzie...
    2022-10-20, 23:29
  • dadek
    Mörfelden-Walldorf, Hintergasse 4, Faselbräu
    dadek
    Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
    2023-09-30, 00:34
  • dadek
    Lázeňský Luhačovice, Alojz 11°
    dadek
    Světlý ležák, ekstrakt 11°, alk 4,5%.
    Po świetnej 10° Otto na start, to piwo pomimo wyższego ekstraktu wydało się jednak mniej intensywne tak na pierwszy rzut oka, jak i w smaku. Ale tak było na samym początku bo w miarę jak kubki smakowe zapominały o pitej wcześniej dobrotce, to...
    2021-12-18, 01:38
  • dadek
    Borcz 2, Kościerska 37/39, Browar Lubrow
    dadek
    Browar Lubrow przeprowadził się do Borcza w 2020 roku z centrum Gdańska, start w nowym miejscu nastąpił w marcu.
    Dotarłem tu 18.06.2021 po 4 kilometrowym spacerze przez piękne Kaszuby ze stacji PKP Kiełpino Kartuskie. Już z drogi na budynkach w głębi terenu rzucają się w oczy wielkie...
    2021-06-29, 23:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...