Star Three Horses Beer Special 6.2%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Star Three Horses Beer Special 6.2%

Alkohol 6,2%, butelka 65 cl.
    Piana niewielka, nietrwała, barwa cytrynowa.
    W smaku lekko słodkawe, ze słodowymi nutami, delikatnie owocowe, o nieco landrynkowym charakterze. Goryczka niewielka.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Prokopák, Sváteční ležák / Svatováclavský speciál 13%
    darekd
    Malowniczo położony, z dala od wielkomiejskiego zgiełku browar restauracyjny browar w Pradze.
    https://www.pivovar-prokopak.cz/

Dadek dokładnie opisał:
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...vovar-prokopak

Wydaje mi się Svatováclavský speciál to może być wypust...
    2023-11-06, 00:13
  • AaLeX
    Głubczyce, Special Hard
    AaLeX
    Kiedy zobaczyłem to piwo w Dino, byłem ciekaw, jak smakuje piwo, które ma 12% alkoholu. Inne parametry nie są podane. No więc, teraz już wiem. Na początek piana, zawsze atut Głubczyc, tutaj jest przeciętna, słaba. Zapach metaliczno-słodowy. Barwa dość jasna, jak na takie piwo. Smak? Słód...
    2024-06-30, 17:48
  • bastion
    Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
    bastion
    Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
    W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
    Akurat miałem to szczęście...
    2023-07-31, 20:14
  • dadek
    Czechy, Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
    dadek
    Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
    2022-07-02, 01:16
  • dadek
    Libertas, Bob&Dave speciál 11°
    dadek
    Ekstrakt 11,5°, alkohol, 4,4
    Barwa żółta, mocno mętne.
    Piana przy podaniu na 2/3 kufla, mocna, drobnooczkowa, równomierna, mokra. Miałem duże wątpliwości czy piwo dojdzie do 0,5 l, którymi podzieliłem się z barmanem, jednak zapewnił że na pewno. No i rzeczywiście po odczekaniu...
    2021-10-31, 21:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...