Bramali, Castel

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Bramali, Castel

Alkohol 5,2%.Występuje w butelkach 0,6 i 0,33.
    Niewątpliwie najpopularniejsze piwo w Mali, a czasem jedyne dostępne.
    Pierwsze piwo jakie wypiłem, tuż przy lotnisku, prosto z butelki. Jak się potem okazało zdrowo przepłaciłem, ale było warto, bo już nigdy potem to piwo nie smakowało mi tak, jak wtedy.
    Pierwsze wrażenie megapozytywne. Harmonijne, łagodne piwko z umiarkowanę, ale wyrażną goryczką, lekko chmielowe - idealne na upał.
    Potem niestety zachwyty się skończyły, ale i tak ze wszystkich malijskich piw najbardziej mi smakowało. Jak najbardziej poprawne. W afrykańskim stylu, czyli rześkie, lekko kwaskowe, o małej goryczce.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    AleBrowar, Tower of Cats
    darekd
    India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
    I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
    Ekstr. 15%
    Alk.6,2%

w składzie...
    2025-02-12, 23:00
  • dadek
    Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
    dadek
    Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
    2023-10-06, 00:10
  • Javox
    Staropolski, Porter Malborski
    Javox
    Klon porteru bałtyckiego ze Zduńskiej Woli.

Ekstrakt 22.0*, alko 10.2%
    Warka: 02.06.2028

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - niewiele.
    Gaz - średni.
    Barwa - czarny.
    Aromat - ciemne susze owocowe, kawa, daktyle.
    ...
    2024-07-27, 19:15
  • dadek
    Mainz-Kastel, Otto-Suhr-Ring 27, Brauhaus Castel
    dadek
    Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
    2022-11-21, 01:01
  • darekd
    Albani, Theodor Schiøtz Anarkist Motueka Lager
    darekd
    Namęczyć się trzeba było, żeby dowiedzieć się gdzie to warzą. Za tą kraftową zasłoną:

https://anarkistbrewery.dk/

stoi koncern Royal Unibrew...

Alk. 5,5%

Naklejka polskiego dystrybutora na puszce wskazuje ekstr. na zaledwie 8,5% (ale to chyba jakiś...
    2022-10-21, 23:03
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...