Butelka 330 ml,alkohol 5%.Nabyte na festiwalu piwa w Berlinie.Piana mizerna,barwa słomkowa.Lekko kwaskowate o owocowej nucie.Goryczka dość wytłumiona,pojawia się po kilku łykach ale jest raczej stonowana.Piwko bardziej do ugaszenia pragnienia niż do degustacji-typowe jak na Afrykę.
SAB, Castle Lager
Collapse
X
-
Przywiezione z Afryki przez kumpla. Ekstr. ??, alk. 5%
Opakowanie: puszka 340ml, ładny design
Kolor: jasnozłocisty, klarowne
Piana: drobnopęcherzykowa, lepka, niewysoka
Gaz: w sam raz
Zapach: minimalnie chmielowy
Smak: strasznie płaskie, wyczuwalny jedynie słaby aromat chmielowy, lekko słodkie, goryczka początkowo wydaje się spora, ale blednie z następnymi łykami, dodatkowo posmak metaliczny (puszka)
Ogólnie: 2,0 (1-5)
-
-
zaw. alk. 5,0%, but. 0,33 l
dostępne w sieci Piotr i Paweł
Flagowy produkt kukurydziano-jęczmienny wielkiego brata z drugiej strony równika.
Piwo o niespodziewanie silnym zapachu słodowym i bogatym aromacie. Kolor złoty (kukurydza). Piana puszysta, drobna i dość nietrwała, ale pozostaje w postaci placków na powierzchni piwa.
Nasycenie dobre, choć pracujących bąbelków jak na lekarstwo.
Smak zaskoczył mnie pozytywnie. Smaczny, słodowy (kukurydziana słodkawość) początek szybko przekształca się w bardzo owocową, pozytywnie intrygującą kompozycję (wyczuwam jakieś owoce ezgotyczne, których nie potrafię nazwać, może maracuja??? albo ananas???). Nadaje ona piwu lekkości i rześkości i zdecydowanie wyróżnia spośród wielu innych koncernowych lagerów. Posmak chmielowy, długo wyczuwalny na podniebieniu.
Warto spróbować.
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
wersja puszkowa. Piwko od pierwszego łyka inne niż nasze lagery, czuć sporo słodowości. Kolor złotawy, ładny. Zapach również mocno słodowy. Piana momo iż zrobiła się potężna, miała duże bąbelki i szybko zniknęła, mało gazowane. Takie trochę bez wyrazu jak dla mnie, jednak mógłbym od czasu do czasu takiego piwa spróbować.Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1 Wyświetlenie odpowiedziwersja puszkowa..
Comment
-
-
Wziąłem w sklepie jako egzotyczną ciekawostkę. Nie miałem wymagań co do smaku, więc się nie rozczarowałem. Typowy international lager.
Kolor jasnozłoty, zapach lekko słodowy z delikatnym tchnieniem chmielowym (jednak!). W smaku bardzo lekkie, z wyczuwalną bazą słodową i lekką goryczką. Nieprzyjemnych akcentów w zapachu i smaku nie wyczułem. Butelka jak na zdjęciu Sibarha.
Dobrze zrobiony (czytaj: niewadliwy) lager. Do ugaszenia pragnienia może być. Przeżyć na płaszczyźnie duchowej nie dostarcza.
Comment
-
-
Alkohol nadal 5%, ekstraktu nie podano.
Skład standardowy.
Puszka 0,33 l. ale inny wzór niż na zdjęciu krugera.
Barwa jasnosłomkowa.
Piana niska, szybko opada, pozostawia ślady na szkle.
W smaku i zapachu nic szczególnego, typowy lager. Jedyne co się mocno wyróżnia to drażniąca metaliczność.
Nagazowanie umiarkowane.
Comment
-
Comment