Svaziland Beverages, Ohlsson's Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kruger_nr1
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2005.11
    • 802

Svaziland Beverages, Ohlsson's Lager

Piwo produkowane na licencji Sabmiller International B.V.
    w składzie oczywiście kukurydza.
    puszka stalowa 0,33
    alohol 5,0% , extrakt nie podano.
    Piana obfita przy nalewaniu i nawet dość trwała, bardzo jasne te piwko się okazało.
    Początkowo czuć nuty chmielowe i trochę goryczki, jednak aromaty te ulatniają się dość szybko. Piwko niespecjalnie mi podeszło, wypić sie dało, ale nie pozostawiło po sobie żadnych miłych wspomnień. Taka egzotyka
    Attached Files
    Kolekcja puszek piwnych:
    http://puszkikrugera.web-album.org/

Related Topics

Collapse

• darekd
    Wrocław, Stalowa 70, Stalowa 70
    darekd
    Myślałem, że to miejsce już dawno było opisane.

Większa budka z piwem stoi tam już lata. Obecnie wygląda naprawdę dobrze, ozdobiona fajnymi neonami, a w środku cała ściana lodówek ze sporym wyborem piw (dominują oczywiście polskie krafty, ale też krafty zagraniczne, czeska...
    2021-10-14, 23:05
  • slawekkazek
    Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
    slawekkazek
    Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
    2025-01-18, 10:17
  • dadek
    Belgia, Gent, Dok Noord 4B (Hal 16), Dok Brewing Company
    dadek
    Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
    2024-09-19, 02:44
  • telek
    Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji Dnia Jagodzianki
    telek
    Smakoszom piwa kilka słów o jagodziankach i ich dniu (za https://dzienjagodzianki.pl ).
    Jagodzianki to symbol końca roku szkolnego i początku wakacji. Kwintesencja smaku beztroskiego lata i najsłodszych wspomnień. Najbardziej unikatowy polski deser na skalę światową! Dzień Jagodzianki...
    2024-07-02, 09:08
  • dadek
    Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
    dadek
    Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
    2023-11-17, 00:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...