Parambot, Moonberg Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Parambot, Moonberg Lager

Produkt chyba niezbyt dużego browaru z Kampali. Tak domniemywam po dość ograniczonej dostępności tego piwa i pogłoskach.
    Butelka 0,5 ltr, alkohol 4,9%.
    Piana obfita, ale nietrwała.
    Barwa jasnozłocista.
    W smaku lekko kwaskowe, o słabo wyczuwalnej chmielowej goryczce.Po kilku łykach pojawia się niewielki metaliczny posmaczek, ale szczęśliwie nie przeszkadza. Piwo bardzo orzeżwiające.
    W sumie mam mieszane odczucia wobec tego piwa.Zbyt rzadko je piłem, by wyrobić sobie o nim jednoznaczne zdanie.Kiedy je degustowałem na początku wycieczki, w Kampali, uznałem, że jest wręcz świetne.Niestety przypuszczam, że nie było to odczucie w pełni obiektywne. Mniemam, że dominował wtedy jeszcze entuzjazm nowości połączony ze zmęczeniem podróżą. Drugi kontakt z tym piwem niemal dwa tygodnie póżniej nie był już tak entuzjastyczny.Przeżyłem niemal rozczarowanie, bo piwo nie smakowało tak jak wcześniej. Było smaczne, ale bez poprzedniej ekscytacji.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• grzeber
    Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
    grzeber
    Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
    2025-01-25, 16:56
  • ART
    Nepo, Crazy Lines #58 Elani
    ART
    jeden z miliona Nepowych wypustów. Wziąłęm bo chciałem sprawdzić jak się sprawdził chmiel Elani w tym single hopie.

Hazy Double IPA, 7.1 abv, 18 ekstr,

skład podany: Słód jęczmienny, pszeniczny, owisany i płatki pszenne, owsiane. Na ecie klasyczne niemal już bohomazy.
    2024-12-07, 18:12
  • Prusak
    Browar Zakładowy, Dom Towarowy
    Prusak
    Piwo awizowane jako Hazelnut & Coffee Imperial Dessert Stout
    E: 24% wag.
    A: 7% obj.
    Piana opada szybciutko, niemal brak śladów na szkle.
    W zapachu potężna dawka orzechowa, orzechy zdominowały pozostałe akcenty.
    Podobnie w smaku, głównie nuty orzechowe, poodbite...
    2024-11-23, 22:57
  • skitof
    100 Blumen, Wiener Lager
    skitof

100 Blumen to mały wiedeński browar, założony w 2016 r. przez dwóch piwowarów domowych. Piwo to, czyli lager wiedeński, to prezent od Darka Dąbrowskiego (darekd), który bawił jakiś czas w stolicy Austrii.
    Smak łagodny, ze złożoną słodowością, świetnie oddającą typowy...
    2024-10-30, 20:47
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Anna Bochdreef 19, Brasserie de la Senne
    dadek
    Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
    2024-10-14, 23:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...