Solibra, Castel

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

    #1

    Solibra, Castel

    Alkohol 5,7%, butelka 33 cl.
    Piana niewielka, nietrwała, barwa jasno-cytrynowa, lekko opalizujące.
    W smaku kwaskowe, oranżadowe - przypomina lekkiego, wytrawnego radlera, bo jednak jest dość goryczkowe. Niestety wyraźnie metaliczne.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • dadek
    Mainz-Kastel, Otto-Suhr-Ring 27, Brauhaus Castel
    dadek
    Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
    2022-11-21, 01:01
  • kloss
    Sobebra, Castel
    kloss
    Alkohol 5%, butelka 50 cl.
    Piana znikoma, nietrwała,
    Barwa jasnozłocista.
    W smaku nieco owocowe, z delikatnymi nutami chmielowymi. W tle lekka kwaskowość. Goryczka niewielka....
    2020-06-02, 18:28
  • kloss
    Soeguibe, Castel
    kloss
    Kolejne piwo z Gwinei Równikowej.
    Alkohol 5%, butelka 65 cl.
    Piana niewielka i nietrwała, barwa złocista.
    W smaku kwaskowe z metalicznym posmakiem. Goryczka wyraźna, chociaż umiarkowana, jej charakter kojarzy mi się z korą....
    2019-10-29, 18:53
  • kloss
    Banjul, Castel Beer
    kloss
    Alkohol 5,2%, butelka 330 ml.
    Piana dość obfita ale niezbyt trwała, barwa cytrynowa.
    W smaku kwaskowe z wyraźną, choć niezbyt silną goryczką. Czuć lekką ziemistość i nuty chlebowe....
    2019-10-02, 06:44
  • Javox
    Łomża, Brok Export
    Javox
    Piwo jasne, Alko 5.0%

    Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - sporo typu "firankowego".
    Gaz - średni.
    Barwa - jaśniejsze złoto.
    Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
    Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
    2024-07-03, 22:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...