Duża butla 0,6l,alkohol 5%vol.Piana ładna,gęsta,dość szybko opada.Barwa jasnosłomkowa.Dużo bąbelków.W smaku dość kwaskowate z lekko słodkawą nutą o jakby cytrynowym posmaku.Zupełny brak goryczki.Mocno zgazowane,orzeżwiające i łagodne ale przesadzili z tą delikatnością.
Quilmes, Brahma Chopp
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Producent: Brahma Brazil (Jacarei)
Piwo: Brahma Chopp
Butelka: 0,33 l
Alkohol: 5%
Cena: 1,99 Euro
Miejsce zakupu: Niemcy, Hamburg Haus der 131 Biere
Kolor jasny, słomkowy. Piana drobnoziarnista, biała, trwała. Zapach świeży, skoszonej trawy. Smak...-
Channel: Brazylia
-
-
Brahma Bock
alk. 6,2% vol.
but. 0,97 l
cena 1,62 peso (ok. 2,10 zł)
Warzone przez Cerveceria y Malteria Quilmes
Jest palony słód i jest lekka goryczka. Solidny ciemniak, choć niekoniecznie optymalny na tutejsze upały (szczególnie w niemal litrowym...-
Channel: Argentyna
-
-
Multitap i minibrowar w jednym, zlokalizowany w peryferyjnej dzielnicy Chile, około 3,5 km w linii prostej od browaru restauracyjnego HBH i jeden km od stacji metra "Plaza Egana" linii 4.
Lokal mały, skromny, sam budynek niczym prowizoryczna buda bardzo niepozorny.
W środku...-
Channel: Chile
2015-11-01, 19:51 -
-
Quilmes rulez
Przed wyjazdem do Argentyny nie miałem pojęcia jakich piw mogę się tam spodziewać. Jedyną znaną mi marką był Quilmes, głównie za sprawą sponsoringu imprez sportowych i reprezentacji siatkówki. Rzeczywiście Quilmes zdominował rynek: jest we wszyskich sklepach,...-
Channel: Piwo - Gdzie
-
-
Pełna nazwa piwa to "Cоёолж зөөлөн" co można przetłumaczyć jako "słodowe łagodne" (nie żebym znał mongolski - pomógł google tłumacz)
Nie udało mi się ustalić jaki to browar.
Alkohol 4,8%, butelka 0,5 ltr.
Piana dość obfita i trwała,...-
Channel: Mongolia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment