Wyszło mi z netu, że to mikrobrowar w Sucre.
Na brązowo-złotej etykiecie jest dumny napis "cerveza especial con quinua real".
To chyba oznacza piwo z dodatkiem prawdziwej qinoi (komosy ryżowej), która jest masowo uprawiana w Boliwii.
Piwo jest mlecznozłote, mętne, tworzy dość wysoką, biała, drobną i trwała pianę. Zapachem bardzo przypomina klasyczny, bawarski, gęsty hefeweizen.
W smaku też, ale nie ma tutaj akcentu cytrusów, więc jest lekko mdławe i mniej orzeźwiające. Gaz średni w kierunku wysokiego.
Piwo kupione w jakimś boliwijskim sklepiku, skosztowane i opisane jako lokalna ciekawostka.
Na brązowo-złotej etykiecie jest dumny napis "cerveza especial con quinua real".
To chyba oznacza piwo z dodatkiem prawdziwej qinoi (komosy ryżowej), która jest masowo uprawiana w Boliwii.
Piwo jest mlecznozłote, mętne, tworzy dość wysoką, biała, drobną i trwała pianę. Zapachem bardzo przypomina klasyczny, bawarski, gęsty hefeweizen.
W smaku też, ale nie ma tutaj akcentu cytrusów, więc jest lekko mdławe i mniej orzeźwiające. Gaz średni w kierunku wysokiego.
Piwo kupione w jakimś boliwijskim sklepiku, skosztowane i opisane jako lokalna ciekawostka.