Browar z Belém w Amazonii.
7,2% alk., ekstr. ?
Aromat - wyraźny, słodowy z czekoladą
Piana - wysoka, kremowa, dość trwała
Barwa - prawie czarna
Wysycenie - delikatne
Smak - czekolada, dojrzałe czerwone owoce (wiśnie), troszkę słodkie, choć też czuć trochę gorzkiej czekolady. Alkohol niewyczuwalny
Treściwość - umiarkowanie wysoka
Smaczne piwo, nie do końca stout.
Potem dowiedziałem się, że to açaí to owoc drzewa pod nazwą Euterpa Warzywna, który stanowi podstawę amazońskiego pożywienia.
7,2% alk., ekstr. ?
Aromat - wyraźny, słodowy z czekoladą
Piana - wysoka, kremowa, dość trwała
Barwa - prawie czarna
Wysycenie - delikatne
Smak - czekolada, dojrzałe czerwone owoce (wiśnie), troszkę słodkie, choć też czuć trochę gorzkiej czekolady. Alkohol niewyczuwalny
Treściwość - umiarkowanie wysoka
Smaczne piwo, nie do końca stout.
Potem dowiedziałem się, że to açaí to owoc drzewa pod nazwą Euterpa Warzywna, który stanowi podstawę amazońskiego pożywienia.