Piwo-ciekawostka z regionu Andów.
Warzone jest w Cerveceria La Chola w Cusco.
Zgodnie z nazwą, zawiera ekstrakt z liści koki.
Piwo jest bursztynowe, lekko zmętnione.
Piana jest potężna, strzępiasta, białokremowa, bardzo trwała, trzeba nalewać na raty.
Pachnie głównie owocowo, orzeźwiająco, nie mogę się dowąchać "kluczowego" składnika.
W smaku ten dodatek nieco bardziej wyczuwalny - charakterystyczna ziołowa cierpkość...
Gaz raczej średni. Mała butelka, etykieta wygląda tak: https://articulo.mercadolibre.com.pe..._JM?quantity=1
Warzone jest w Cerveceria La Chola w Cusco.
Zgodnie z nazwą, zawiera ekstrakt z liści koki.
Piwo jest bursztynowe, lekko zmętnione.
Piana jest potężna, strzępiasta, białokremowa, bardzo trwała, trzeba nalewać na raty.
Pachnie głównie owocowo, orzeźwiająco, nie mogę się dowąchać "kluczowego" składnika.
W smaku ten dodatek nieco bardziej wyczuwalny - charakterystyczna ziołowa cierpkość...
Gaz raczej średni. Mała butelka, etykieta wygląda tak: https://articulo.mercadolibre.com.pe..._JM?quantity=1