Backus y Johnston, Cusqueňa Malta

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Backus y Johnston, Cusqueňa Malta

Compaňia Cervecera del Sur del Peru S.A.
    Cusqueňa Malta
    but. 330 ml
    alk. 5,6% obj.
    W Copacabanie w Boliwii, niedaleko granicy peruwiańskiej, zapłaciłem za tę przyjemność aż 10 bolivianos (4 zł).

Ciemniak, ale piłem z butelki więc nic więcej o kolorze nie napiszę. Smak trochę słodko - karmelowy, trochę przypalony, z owocowymi akcentami. Bardzo dobre.
    Ładna butelka z tłoczonym motywem kamiennych ciosów - pisał już o tym Kloss przy okazji jasnej Cusqueňi.
    Attached Files
    Last edited by yendras; 2006-05-21, 20:27.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras Wyświetlenie odpowiedzi
    Compaňia Cervecera del Sur del Peru S.A.
    Cusqueňa Malta
    but. 330 ml
    alk. 5,6% obj.
    W Copacabanie w Boliwii, niedaleko granicy peruwiańskiej, zapłaciłem za tę przyjemność aż 10 bolivianos (4 zł).

Ciemniak, ale piłem z butelki więc nic więcej o kolorze nie napiszę. Smak trochę słodko - karmelowy, trochę przypalony, z owocowymi akcentami. Bardzo dobre.
    Ładna butelka z tłoczonym motywem kamiennych ciosów - pisał już o tym Kloss przy okazji jasnej Cusqueňi.
    Kolor prawie czarny, akcentów owocowych nie wyczułem. Piana nie wysoka i nie trwała. Poza tym opis się zgadza. Można palnąć. Ekstrakt 14,75%. Moja buteleczka 0,33 wygladała tak a piwo tak:
    Attached Files
    Last edited by sibarh; 2007-06-19, 21:40.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Parametry bez zmian. Fajny tłoczony kapsel:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• szy
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.08
        • 1

Ehhh, piwo qusquenia jest bardzo dobre i zdecydowanie nie ma w nim ani grosza goryczki!!Spotkalam sie poki co tylko z butelka 0,33. Polecam!!

Comment

• Puszek_72
          Porucznik Browarny Tester
          • 2012.02
          • 269

Kolor - czarny
          Piana - niespecjalnie obfita i raczej nie trwały
          Zapach - Przyjemny, karmel i słód
          Smak - słodycz lekko miodowe, ciutka kwasku jest, leciutka ślad palności
          Nasycenie - OK
          Opakowanie - Ładna tłoczona butelka piłem 0,33 i 0,625 (albo coś koło tego) istnieją także litrowa.

Ogólnie jak ciemne książęce, dla mnie zdecydowanie za słodkie, w Peru robi za wyższa klase.

Comment

Przetwarzanie...
          X