Polar, Solera Premium Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

Polar, Solera Premium Beer

Puszka 0,25dm3. 6% alkoholu.

W składzie piwa wg napisów na puszce udało mi się ustalić: woda, słód jęczmienny, zboże, chmiel i stabilizatory.

Kolor bardzo jasny. Jaśniutka słomka.
    Piana biała, luźna, niska. Opada do słabego, pełnego nalotu oblepiając nieźle szkło. Trwa do końca.
    Zapach nietypowy dla znanych mi piw. Coś w rodzaju miodowo-ziołowej sztucznej słodyczy - mdły. Dość mocny alkohol.
    Piwo dość puste w smaku. Słodkie (nie koniecznie tylko od słodu), słaba, niespecjalnie smaczna goryczka.
    Nasycenie raczej słabe.
    Opakowanie niespecjalne - żółta puszka z niebieskimi napisami

Nieprędko do niego wrócę
    MM961
    4:-)
  • k_k_s
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.02
    • 193

Mam odmienne zdanie, piwo raczej wyróżnia się wśród piw z tej części świata. Fajny drożdżowy zapach, smak bardziej piwny niż wodnisty. Piana minimalna.
    Piję wersję butelkową.

Comment

• kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

Niewielka ale dość gęsta i trwała piana.
      Barwa słomkowo-cytrynowa.
      Dość słabo wysycone.
      W smaku kwaskowo-gorzkawe o metalicznym posmaku. Lekko wodniste.
      Attached Files

Comment

• sibarh
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Moje miało wyraźny słód i średni chmiel + nuta chlebowa. Bardzo poprawne.
        Wersja puszkowa 0.295:
        Attached Files
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Eichbaum, Cronus German Pilsner
          darekd
          Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
          Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
          2025-01-04, 01:50
        • darekd
          Cido Grupa, Meistrite Gildi Kuldne
          darekd
          Piwo kupione w naszym Aldi. Na naklejce na puszce podali, że jest uwarzone w Estonii i że w składzie m.in. słód pszeniczny. Puszka owszem jest to estońsku, ale napisali że to imprort i że 100% słodu jęczmiennego... Kuldne to po estońsku złote. Co ciekawe Cido Grupa (łotewski producent napojów)...
          2024-06-04, 01:53
        • Javox
          Švyturys, Žalia Balta
          Javox
          Jasny lager z alko 5.0% a IBU 28.
          Puszka 568 ml.

"To piwo uwarzyliśmy specjalnie dla fanów najsłynniejszego litewskiego klubu koszykówki „Kauno Zalgiris”.
          Nazwaliśmy je „Zalia Balta” (ang. Zielono-biały) na cześć oficjalnych barw drużyny."

Piana - więcej...
          2025-01-17, 16:13
        • darekd
          Moon Lark, (Moon Lark & Pinta), Stay Here #4
          darekd
          "Spring Bock", 6,9% alk.

https://moonlark.pl/beers/stay-here-4

Aromat - wyraźna nuta miodowa, trochę jakby utlenienie (no ale to puszka i pite w terminie, choć piwo niefiltrowane i niepasteryzowane), potem trochę ziarnistości i ciut owoców i przypominał już...
          2024-12-21, 23:32
        • pebejot
          Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
          pebejot
          W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
          W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
          2022-09-13, 13:54
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...