Grenada, Carib Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • k_k_s
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.02
    • 193

Grenada, Carib Lager

Proszę o dodanie nowego kraju - Grenada.

Butelka zasadniczo nie różni się od Cariba z Trynidadu i Tobago. Oczywiście na dole napisane jest Brewed & Bottled at Grenada Breweries Ltd. St. George, Grenada oraz inni importerzy na kontretykiecie.

Czytając opisy z Trynidadu, można wywnioskować że piwo dawało radę. To moje wręcz przeciwnie. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia bo kolor miało niemalże jak woda z sokiem cytrynowym. W smaku dziwne, kwaśnawo-słonawe i wodniste. Nut zapachowych, poza lekką chemią raczej nie stwierdziłem. Jestem zawiedziony, gdyż jest to moje 4 czy 5 karaibskie piwo z rzędu (dzień po dniu) i każde jest gorsze od poprzedniego.

alk. 5,2%
  • manslow
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.12
    • 237

Grenada

Butelka 275ml, alk.5,2
    Carib Lager Premium. Piana znika natychmiast barwa jasnosłomkowa, goryczki brak,bezsmakowe. Typowe piwo z Karaibów.

Comment

• kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

Ja odebrałem je jako kwaskowe z dodatkiem gorzkawości przywodzącej na myśl jakieś lekarstwo aplikowane w dzieciństwie.
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
        Grenada, L'anse Aux Epines, West Indies Beer Company
        pebejot
        Grenada to kolejny wyspiarski kraj na Karaibach z browarem restauracyjnym.
        Na samym południowym skrawku wyspy działa browar West Indies Beer Company.
        Obiekt znajduje się przy drodze prowadzącej na plażę Lance Aux Epines Beach w odległości 2,5 km od międzynarodowego lotniska i 7...
        2023-04-19, 10:27
      • kloss
        Carib, Stag
        kloss
        Alkohol 5,5%, butelka 275 ml.
        Piana niezbyt obfita i nietrwała, barwa słomkowa.
        W smaku typowe - kwaskowo-słodkawe z cytrusowymi nutami i niewielką goryczką....
        2019-09-10, 20:54
      • Cooper
        Cooper - 26 kapsli zagranicznych ID
        Cooper
        Spuchłem.
        Większość rozkminiłem sam bez problemu. Te które zostały ale miały w miare orginalne napisy prawie wszystkie zidentyfikowałem oszukiwarką. Pozostały te przypadki cięższe. Z nich co prawda kilka podejrzewam skąd pochodzą np lew to być może Sri Lanka, OB chyba Chiny bo...
        2020-04-20, 16:03
      • manslow
        Carib, Lager
        manslow
        St. Kitts & Nevis
        Carib Lager.Butelka 275ml alk.5,2. Piana średnia, dość trwała, orzeźwiające, cytrynowe nuty,kolor jasnosłomkowy, średnia goryczka.Chyba najlepszy Carib Lager jaki piłem.Dzięki Lagerman.
        2015-01-13, 14:35
      • kloss
        Carib, Carib Lager
        kloss
        Butelka 330 ml,alkohol 5,2%.Piana znikoma,barwa złocista.W zapachu jakby "perfumowane".Praktycznie bez goryczki,kwaskowato-słodkawe.Delikatne z syntetycznym,"perfumowym" posmakiem.
        2003-08-29, 22:09
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...