Bay Islands, Bay Islands Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Bay Islands, Bay Islands Ale

Mały lokalny browar na największej z należących do Hondurasu wysp karaibskich-Roatanie.Na piwo trafiłem przypadkowo zobaczywszy w knajpie przy plaży zachęcający napis"Try our local beer".Nie mogłem się oprzeć i otrzymałem prosto z niepozornego kija kufelek ciemnego piwa.Piana była obfita ale nietrwała.Barwa czerwonawo-brunatna.
    Smak mocno dymny,przypalony,goryczkowy a równocześnie dosyć kwaskowy.Smakowało tylko mnie bo reszta towarzystwa przyzwyczajona do pilsów po umoczeniu ust odmówiła konsumpcji.
    Smak skojarzył mi się lekko z olsztyńskim "Dublinem".
    Zgodnie z informacjami słód i chmiel browar importuje z Czech.Nie używają żadnych chemikaliów ani stabilizatorów.Piwo jest niepasteryzowane.Produkują też pilsa i śliwowicę ale nie miałem okazji spróbować.
    Browar można zwiedzać za 19,95 usd ale nie miałem czasu.
    O ile się zorientowałem nie leją do butelek ani puszek.
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Cena półlitrowego kufelka to 30 lempira czyli ok 5 zł.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12883

Browarek prowadzony jest przez Czechów, którzy najwyraźniej chcą się go pozbyć w oryginalny sposób - urządzili loterię. W ogóle ciekawa historia całego pomysłu. Więcej na:

Comment

Related Topics

Collapse

• kloss
        Cayman Islands, 345 Stout
        kloss
        Alkohol 7,5%, pojemność butelki nieoznaczona.
        Piana śladowa, barwa wydaje się czarna, ale jest ciemnowiśniowa.
        W smaku słodkawe, wyraźnie winne, z wiśniowymi nutami. Czuć też nuty palone i goryczkę o pestkowym charakterze....
        2019-09-10, 21:38
      • dadek
        Rumianek, Południowa 14, Browar Za Miastem
        dadek
        19.11.2022 przed Poznańskimi Targami Piwa miałem okazję (w towarzystwie kilku kolegów z piwnej branży) odwiedzić jeden z najnowszych polskich browarów. Bo choć marka Za Miastem znana jest już od pięciu lat z kontraktów, to w tym roku piwa zaczęto warzyć u siebie. Zgodnie z nazwą browar...
        2022-12-02, 02:29
      • Jaro03
        Puszki
        Jaro03
        Witam

Po 8 latach kolekcjonowania puszek piwnych moja " zajawka " do tego niestety robi się coraz mniejsza. Oraz również pojawił się stały problem kolekcjonerów puszek czyli - brak miejsca w domu.
        Aktualnie mam blisko 4500 puszek a trzymanie tego w kartonach to...
        2019-08-07, 18:19
      • Noriusz81
        Cayman Islands, Ironshore Bock
        Noriusz81
        Ironshore Bock z The Cayman Islands Brewery
        but. 355 ml, zaw. alk. 7 % obj.

piana - białą z kremowymi odcieniami, drobno- i średniopęcherzykowa, jak na bocka - dość trwała,
        barwa - klarowna, herbaciana,
        aromat - słaby, słodowo-kwiatowy,
        smak - pierwsze...
        2014-05-07, 23:08
      • heckler
        Pec pod Sněžkou, Pec pod Sněžkou124, Pecký pivovar
        heckler
        Drugim po browarze Trautenberk odwiedzonym w sobotę był nowo otwarty browar w miejscowości Pec pod Sněžkou. Sezon narciarski w pełni, więc wszystkie parkingi zapchane po brzegi.
        Dodatkowo niedaleko browaru znajduje się początkowa stacja kolejki na Śnieżkę. W związku z tym cała...
        2018-02-05, 21:13
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...