Minibrowar z Saint-Jérôme pod Montrealem w Quebecu warzy od 1998 r.
Szybko doczekał się drugiego brewpubu w Montrealu, gdzie jak się uwarzyli to piwo.
9,1% alk.
Szkocki ejl z dodatkiem syropu klonowego.
Aromat - dość słodki, karmelowy, leciutki rozpuszczalnik
Piana - dość wysoka, umiarkowanie trwała, zostawia koronkę, zostaje na szkle
Barwa - ciemny brąz z rubinem, zmętnione
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - słodsza baza - karmel (syrop klonowy), alkohol trochę czuć, dość wyraźna specyficzna goryczka, ma posmak podobny to piw leżakowanych w beczkach po destylacie (ale nie wspominają o typ). Finisz rozgrzewający
Treściwość - zdecydowanie pełna
Lubię ten styl i piwo uważam za udane i smaczne, ale też domyślam się, że nie każdego może przekonać swoim dość słodkim profilem.
Szybko doczekał się drugiego brewpubu w Montrealu, gdzie jak się uwarzyli to piwo.
9,1% alk.
Szkocki ejl z dodatkiem syropu klonowego.
Aromat - dość słodki, karmelowy, leciutki rozpuszczalnik
Piana - dość wysoka, umiarkowanie trwała, zostawia koronkę, zostaje na szkle
Barwa - ciemny brąz z rubinem, zmętnione
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - słodsza baza - karmel (syrop klonowy), alkohol trochę czuć, dość wyraźna specyficzna goryczka, ma posmak podobny to piw leżakowanych w beczkach po destylacie (ale nie wspominają o typ). Finisz rozgrzewający
Treściwość - zdecydowanie pełna
Lubię ten styl i piwo uważam za udane i smaczne, ale też domyślam się, że nie każdego może przekonać swoim dość słodkim profilem.
Comment