Unibroue, La Fin Du Monde

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

Re-we-la-cja! Dawno nie piłem tak smacznego piwa. Normalnie muszę skonfrontować z Delirium Nocturnum i Gulden Draakiem, żeby ustalić kolejność na moim prywatnym pudle piwnym. Te cytrusiki, morele i ta miałkość przełamana drapieżnością alkoholu i goryczki, ale... nie takiej chmielowej, tylko cytrusowej skórki.

PS
    Marusię natchnęło. Oby udało jej się coś takiego uwarzyć
    Dick Laurent is dead.

Comment

• Darek_J-23
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.09
      • 34

Jedno z niewielu naprawde dobrych piw w Kanadzie. Browar gdzies z Quebeck - wpadli na dobry pomysl i sprzedawali promocyjny 24 pak z roznymi piwami (miedzy innymi z "la Fin"). mile wspominam degustacje)
      W Quebeck sa o wiele lepsze piwa niz w Ontario. Moze dlatego, ze jest tam duzo malych browarow a nie tylko wielkie fabryki jak Molson i Labatt.

Comment

• zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3605

Tripelek taki. Porządna, długotrwała piana, odpowiednio nagazowany, ładny kolor. Ale co z tego, skoro zza owoców chamsko się wyłania trochę alkoholu - i w smaku, i w zapachu.
        Złe nie jest, ale powtarzać nie zamierzam.
        Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• sibarh
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2005.01
          • 10387

Foto:
          Attached Files
          2800 nowe piwa opisałem na forum
          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
          Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• franekf
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.06
            • 944

Dziś odkopałem z piwnicy swoje La fin du monde z roku 2003.
            Czas obszedł się z nim bardzo łaskawie - w zapachu, jak i smaku żadnych śladów zepsucia, przynajmniej jak na mój nieprofesjonalny język i nos.
            Piwo bardzo gładkie, sporo słodyczy w nosie, na języku banany, cytrusy. Co ciekawe - alkohol zupełnie niewyczuwalny ani w zapachu, ani w smaku. Widać piwo dobrze się przegryzło
            Fotki już są, ale gdyby ktoś chciał zobaczyć jeszcze jedną - zapraszam na mojego bloga.
            Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
            http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
            Piwny Janusz bez Teku

Comment

Przetwarzanie...
            X