Moosehead, Moosehead Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Moosehead, Moosehead Pale Ale

Butelka 341 ml,zawartość alkoholu 5% vol.Z wyglądu bardzo przypomina lagera z niedużą,choć dość gęstą pianką/niestety krótkotrwałą/dużą ilością gazu i złocistą barwą.W smaku łagodne,leciutko słodkawe z jakby czekoladowo-kawową nutką w tle.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Aktualna fotka, butelka i parametry bez zmian:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• badejza
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.03
      • 277

Chyba zmienił sie kapsel.
      Takiego Moosehead'a to jeszcze nie mam
      Chamstwo w państwie, Panie.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Zarzecze, [Birbant], Pianka
        darekd
        Juicy IPA, 14% ekstr., 5,2% alk.

Chmiele: Sabro i El Dorado (a małymi literkami w podanym składzie dodatkowo Idaho 7 i Columbus...)

Aromat - łagodne cytrusy, trochę słodszych owoców tropikalnych i jakby mlecznych ciasteczek
        Piana - średnia wysokość i trwałość,...
        2022-08-18, 00:17
      • Warzywo
        Skoczów, Adama Mickiewicza 29, Bar Pianka
        Warzywo
        Tu mi się najbardziej podobało w Skoczowie, Klimat jak z lat 80, wystrój z lat 90, w zasadzie sami miejscowi. Trafiłem na konkurs skoków więc jeszcze emocje sportowe były. Do picia, przepyszny, naprawdę przepyszny, tak dobrego piwa dawno nie piłem - Racibórz, podany w firmowej, ciężkiej,...
        2022-02-16, 16:15
      • SielskieWzgorze
        Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
        SielskieWzgorze
        Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
        ...
        2024-02-19, 09:28
      • dadek
        Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
        dadek
        Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
        2024-09-16, 23:54
      • bastion
        Ukraina, Kijów, Revuckovo 15a, Bar Kult.
        bastion
        Duży barak stłamszony wręcz przez okalające go wielkie blokowiska, był celem mojej wizyty po kijowskich mikrusach. Okolica taka sobie, a żar lał się z nieba niemiłosiernie.
        Wręcz wymarzony czas na przepłukanie gardła czymś chłodnym z pianką.

Wnętrze zastawione jest...
        2023-07-09, 16:39
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...