Unibroue, Maudite

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Standarte
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.08
    • 467

Unibroue, Maudite

Piwo w butelce 0,75 l. cena 12,25 PLN. Parametry Tripela. Niezwykły smak przywołujący mi odległe wspomnienie jednego z obecnych w Polsce belgijskich piw klasztornych, niestety nie pamiętam którego. Miłośnikom nietuzinkowych smaków gorąco polecam, bałwochwalców pilsnera namawiam do spróbowania czegoś w tym stylu, naprawdę mocna pozycja!
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Alkohol 8%:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• otvirak
      Unibroue, Raftman
      otvirak
      Będąc w Montrealu, zapytałem o piwo lokalne, często kupowane przez miejscowych i wskazano mi piwa Unibroue, których w supermarkecie było tak na oko 7-8 rodzajów.

Określenie z butelki: smoked ale. Opakowanie: gruba butla o poj. 0,75 l., 5% alk.

Piwko niefiltrowane,...
      2018-07-04, 18:14
    • Gambrinus
      Unibroue, La Fin Du Monde
      Gambrinus
      Butelka 750 ml $6.99

Piękna piana, kolor jasny, wygląda jak typowe belgijskie ale. Smak również w tym typie. Przechodzi wtórną fermentację w butelce. Dla mnie trochę za dużo alkoholu (9% vol.). Ogolnie 4.

http://www.unibroue.com...
      2002-02-16, 04:32
    • Konusisko
      Safale S-04 do tripela czy się nadają?
      Konusisko
      Podobnie jak w temacie chciałem zapytać czy jest szansa zrobić Tripela (Tripla?) na drożdżach Safale S-04 ?
      2014-07-23, 20:49
    • adam16
      Unibroue, Trois Pistoles
      adam16
      Strong Ale
      Butelka 0,33.
      9%alk
      Piana obfita z „grzybkiem”, brązowawa. Drobniusieńkie bąbelki. Piwo niepasteryzowane, dofermentowuje w butelce. Prawie nieprzezroczyste, tak jest ciemne. Wspaniale orzeźwia. Bogate smakowo, aż trudno opisać. Godne polecenia. Cena 1,2 - 2,3 euro.
      2002-10-04, 12:42
    • Latarnik
      Unibroue, Terrible
      Latarnik
      Butelka 750ml zamykana korkiem.
      Alk. 10.5%
      IBU 15
      Cena $8.62 po 10% rabacie.
      Piana szybko opada do cienkiej warstwy.
      W smaku dosc pelne, lekka slodycz, owocowo ziolowo drozdzowe.
      Na finiszu nieco owocowej cierpkosci.
      Przy tym alkoholu myslalem, ze bedzie...
      2011-12-28, 22:45
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...