Belgian-Style Wheat Ale
W typie piw belgijskich, warzone ze slodu pszenicznego z dodatkiem owsa, skorki pomaranczowej i kolendry.
Wydaje mi sie ze dawniej bylo warzone w USA (Coors), po polaczeniu Coorsa z Molsonem jest warzone w Kanadzie.
Extrakt: nieznany, Alkohol: nieznany
Piana: biala, obfita, nietrwala
Kolor: ciemniejszy niz Hoegaarden, bardziej przypomina typowe pszeniczniaki, metne
Zapach: pszeniczniak z aromatem kolendry, skorka pomaranczowa w tle
Smak: lekkie, ale pelne w smaku, delikatnie kwaskowe, goryczki nie wyczulem (jesli jest to slaba), kolendra fantastycznie wykancza finisz
Ogolnie: 4+ (2-5) bardzo dobre i z butelki i z beczki
Strona: http://www.bluemoonbrewingcompany.com/
Moze kiedys giganci naszego rynku tez zaczna warzyc takie piwa zamiast "wynalazkow" typu Redds i Freeq, w zeszlym roku mialo w USA dwucyfrowy wzrost sprzedazy...
W typie piw belgijskich, warzone ze slodu pszenicznego z dodatkiem owsa, skorki pomaranczowej i kolendry.
Wydaje mi sie ze dawniej bylo warzone w USA (Coors), po polaczeniu Coorsa z Molsonem jest warzone w Kanadzie.
Extrakt: nieznany, Alkohol: nieznany
Piana: biala, obfita, nietrwala
Kolor: ciemniejszy niz Hoegaarden, bardziej przypomina typowe pszeniczniaki, metne
Zapach: pszeniczniak z aromatem kolendry, skorka pomaranczowa w tle
Smak: lekkie, ale pelne w smaku, delikatnie kwaskowe, goryczki nie wyczulem (jesli jest to slaba), kolendra fantastycznie wykancza finisz
Ogolnie: 4+ (2-5) bardzo dobre i z butelki i z beczki
Strona: http://www.bluemoonbrewingcompany.com/
Moze kiedys giganci naszego rynku tez zaczna warzyc takie piwa zamiast "wynalazkow" typu Redds i Freeq, w zeszlym roku mialo w USA dwucyfrowy wzrost sprzedazy...
Comment