A l'abri de la Tempete, Corps Mort

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5035

A l'abri de la Tempete, Corps Mort

Mikrobrowar z Quebec w Kanadzie rozlał rok temu to dziwne piwo o nazwie "Trup".
    Dziwne bo jest to wędzony barleywine.
    Butelka 341 ml., alk. 9% cena $7, kupione w Bethlehem w Pensylwanii.
    Może zawierać śladowe ilości wędzonego śledzia!
    Ładna drobna, choć szybko opadająca piana.
    Pachnie dymem wędzenia i owocami.
    W smaku średnia goryczka, minimalna cierpkość i owocowa słodycz, narastająca w miarę ogrzewania się piwa. Alkohol niewyczuwalny.
    Dobre!
    Attached Files
    5470 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Gueuze Lambic
    Petitpierre
    Do starego lambika, która posiedział parę lat w dębinie dodaje się młodego, głównie żeby dodał odrobinę gazu. Piany nic, w zapachu koń, mokra ściółka po deszczu, ale dużo cukru kandyzu. W nucie dolnej sama stajnia. W smaku kwaśne, nieoctowe, jak przednie sherry amontillado, orzechowe,...
    2022-11-27, 18:41
  • Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Kriek Lambic
    Petitpierre
    Nie znalazłem wątku. Mieszanka dwóch lambików, stary z wiśniami, a młody, żeby dodać odrobinę gazu i alkoholu. Stąd też 6,5vol i 375ml.

Barwa brązowy kraplak, w dodatku jest zmętnienie. Piana maleńki kożuszek. W nucie górnej ocet balsamiczny, wino cabernet, ciasto z bakaliami,...
    2022-09-13, 10:41
  • dadek
    Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
    dadek
    Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
    2025-01-29, 03:15
  • darekd
    Lybica, IPA eco
    darekd
    Bardzo ciekawe geograficznie miejsce, bowiem browar ma się znajdować w miejscowości Llívia, która administracyjnie znajduje się w Katalonii, ale dokładnie jest hiszpańską eksklawą na terytorium Francji (podnóża Pirenejów). Błądząc po Google mapie nie znalazłem żadnego browaru choć...
    2023-07-14, 11:21
  • dadek
    Mainz, Weisenauer Straße 15, Kuehn Kunz Rosen Brauerei
    dadek
    Jeśli ktoś spróbuje piwek w Eisgrub-Bräu https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a-eisgrub-brau może po około 10 minutowym spacerze kontynuować piwkowanie w kolejnym browarze. Idziemy odwrotnie niż do centrum,...
    2022-11-25, 02:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...