Piwo z ...? No właśnie. RateBeer podaje, że piwo to pochodzi z mikrobrowaru Heritage Brewing Limited, ale na butelce widnieje Scotch Irish Brewing Company.
Wyczytałem, że te dwa browary działają wspólnie w tym samym miejscu i na tym samym sprzęcie. Przyjmuję więc browar i nazwę piwa z RateBeer.
Butelka 341ml, alkohol: 4,5%, ekstrakt: brak danych. Niefiltrowane.
Kolor: nieprzenikniona czerń.
Piana: piękna, beżowa, jak to w porterze długo nie wytrzymała.
Zapach: mocno palony słód i kawa.
Nasycenie: małe.
Smak: strasznie wytrywny, mocne nuty kawowe i silny smak gorzkiej czekolady. Pomimo stosunkowo małej zawartości alkoholu wyraźnie szczypie w język.
Opakowanie: fikuśna butelka o dziwnej dla mnie pojemności, ładna "porterowa" etykieta, brak ekstraktu, goły srebrny kapselek.
Uwagi: smaczne piwo. Jak pomyślę, że w Kanadzie takich porterów jest mnóstwo to żal się człowiekowi robi.
Wyczytałem, że te dwa browary działają wspólnie w tym samym miejscu i na tym samym sprzęcie. Przyjmuję więc browar i nazwę piwa z RateBeer.
Butelka 341ml, alkohol: 4,5%, ekstrakt: brak danych. Niefiltrowane.
Kolor: nieprzenikniona czerń.
Piana: piękna, beżowa, jak to w porterze długo nie wytrzymała.
Zapach: mocno palony słód i kawa.
Nasycenie: małe.
Smak: strasznie wytrywny, mocne nuty kawowe i silny smak gorzkiej czekolady. Pomimo stosunkowo małej zawartości alkoholu wyraźnie szczypie w język.
Opakowanie: fikuśna butelka o dziwnej dla mnie pojemności, ładna "porterowa" etykieta, brak ekstraktu, goły srebrny kapselek.
Uwagi: smaczne piwo. Jak pomyślę, że w Kanadzie takich porterów jest mnóstwo to żal się człowiekowi robi.
Comment