Moctezuma, Dos Equis XX Enigmas

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4778

Moctezuma, Dos Equis XX Enigmas

Ekstrakt nie podany, alkohol 4.3%. Zielona butelka 0,355 l, kapsel dedykowany piwu.
    Kolor bladziutko żółty wchodzący w słomkowy, idealnie klarowne.
    Piana biała, o nierównomiernych, dużych bąblach utworzyła się około 1 cm warstwą i znikła po minucie pozostawiając jedynie cieniuteńką obrączkę przy szkle.
    Piwo pachnie dość wyraźnie lecz niezbyt przyjemnie - głównie gotowaną kukurydzą i lekko podkisłymi słodkimi owocami.
    Jednak zapach to jeszcze pikuś, "atrakcje" smakowe to głównie wysokozmineralizowana woda z dodatkiem świeżo zmoczonego kartonu oraz odrobiny wywaru z brokuła lub kalafiora. Poza tym zupełna pustka. Gdzie tu choćby te deklarowane 4,3% alkoholu Jeśli ktoś chciałby doznać tego "smaku" to powinien do 0,5 l jakiejś naszej cienkiej koncernówki dolać 0,5 l wody.
    Wysycenie powyżej średniej ale da się wytrzymać.

No cóż, jeśli w Meksyku jest 40°C to pewnie te "piwo" mocno schłodzone spełniło by swoją rolę. Jednak ja wybrał bym raczej wodę mineralną.

Dostarczone wprost z Meksyku przez kolegę który zawsze pamięta o mnie w czasie dalekich wojaży - Jacku dzięki! Ale może dobrze, że do egzotycznych krajów jeździ tylko raz do roku.
    Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2014-05-19, 23:59.
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4778

A tak to wygląda:
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Koło, Sienkiewicza 35, Beefteka Browar Koło
      pebejot
      Z końcem roku w Wielkopolskim Kole rozpoczął działalność browar restauracyjny.
      Browar "Beefteka Browar Koło" zlokalizowany jest w pobliżu centrum, półtora kilometra od dworca kolejowego.
      Lokal mieści się w budynku handlowo-usługowym na dolnym poziomie, dość zakamuflowany...
      2022-01-10, 16:18
    • piwo
      Moctezuma, Dos Equis Lager
      piwo
      Udało mi się kupić w kraju.
      Butelka 0,33 zielona.

Zapach - brak
      Kolor - jasno żółty
      Alkohol 4,5%

Zawiera ryż - jednak w smaku niewyczułem (w innych piwach da się rozpoznać).

Lekko jakby przywędzone, prawie nie chmielone, niezbyt...
      2002-07-01, 09:10
    • Gambrinus
      Moctezuma, Dos Equis XX Ambar
      Gambrinus
      Brązowa butelka 12 fl. oz. (355 ml) $1.50

Kolor: bursztynowy (ale nie bardzo intensywny)
      Piana: jasnobeżowa, marna
      Smak/Zapach: pustawy, mało goryczki, leciutki zapach karmelu

Ogólnie: 3 (2-5)

Dos Equis Lager jest moim ulubionym piwem...
      2002-03-13, 04:33
    • pebejot
      Meksyk, Guadalajara, Lope de Vega 127, Cervecería La Blanca
      pebejot
      Minibrowar powstał w 2015 roku. Założyła go Niemka, pochodząca z Bawarii Pani Petra, na stałe mieszkająca w Meksyku. Z Niemiec pochodzi też chmiel i słód używany do produkcji piwa.
      Mikrus znajduje się w biznesowym centrum miasta na jednej z bocznych, jednokierunkowych uliczek.
      ...
      2018-12-03, 21:01
    • Shedao
      Berlin, Neuendorfer Str. 1, Brauhaus Spandau
      Shedao
      Browar znajduje się na uboczu Berlina, w dzielnicy Spandau. Odwiedziłem go 17 czerwca, korzystając z okazji, jako że wybrałem się wówczas na koncert do pobliskiej Cytadeli Spandau.

Niestety, trafiłem tam w okolicach godziny 17, kiedy reprezentacja Niemiec w piłce nożnej dostawała...
      2018-06-22, 14:31
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...