Manos de Calaca, Cabezon

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Manos de Calaca, Cabezon

Nazwa browaru dość klimatyczna bo oznacza mniej więcej "ręce kościotrupa".
    Zamieszczone na etykiecie określenie "tipo pilsen" wskazuje czego się spodziewać i w sumie nie byłem zawiedziony.
    Alkohol 5,1%, butelka 330 ml.
    Piana umiarkowana, ale dość trwała.
    Barwa cytrynowo-słomkowa.
    W smaku kwaskowe o lekko cytrusowym charakterze. Goryczka początkowo wydaje się znikoma, ale z każdym łykiem jest wyraźniejsza i w konsekwencji dominująca, ale nie przytłaczająca. W kontraście z kwaskowością tworzy całkiem przyjemne połączenie.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• heckler
    Březová-Oleško, Pražská 11, Vlastenec pivovar Březová
    heckler
    Nieopodal Pragi w wiosce Březová-Oleško od września 2019 roku działa browarek Vlastenec. Prace nad jego otwarciem trwały aż osiem lat, ale właściciel dopiął swego i w rodzinnej restauracji można napić się pysznego piwka ​. Prostokątny, piętrowy budynek może nie jest najpiękniejszy, ale...
    2022-11-18, 16:08
  • ART
    Brno, Křenová 291, Schrott
    ART
    Fajna miejscówka z długą historią niedaleko dworca głównego mieszcząca się w budynku starej fabryczki armatury sanitarnej Vaclava Jiranka. W klimacie industrialnym, można by rzec steampunkowym, oddającym idealnie historyczny charakter tego miejsca. Ciemna, klimatyczna, podłużna sala główna,...
    2024-01-13, 11:09
  • Alkoneser
    Heller-Trum, Stiftsgartenbier
    Alkoneser
    Alk: 5,7%
    Barwa: jak widać - bursztyn.
    Smak: jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do dymnych piw do których przyzwyczaiła nas Schlenkerla to raczej będzie zawiedziony. Aromat dymu nie jest zbyt mocno wyczuwalny, dopiero w smaku czuć pewne nuty. Myślę, że to dobre wprowadzenie dla kogoś...
    2023-11-03, 23:15
  • dadek
    Rüsselheim-Haßloch, An der Wied 1, Kleines Rüsselsheimer Brauhaus
    dadek
    Przed rokiem byliśmy w Rüsselheim w dość nowym browarze restauracyjnym położonym w centrum miejscowości https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...selheimer-brau.
    Tym razem 25.07.2023 odwiedziliśmy...
    2023-10-12, 21:25
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, Via San Rocco 1, Il Punto
    e-prezes
    Jak coś ma w nazwie samochód, którym jeżdżę to musiałem odwiedzić. Zmuszać się też specjalnie nie musiałem, bo w drodze do nikąd sam się znalazł.
    Jeśli dobrze pamiętam 6 kranów. Same włoskie piwa, ale dwa które próbowałem to były z Birificio Dada.
    Przyszedłem zaraz...
    2023-02-06, 21:22
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...